Webnoviny - Rôzne

Prepadnutú cestu sa budú snažiť dnes sprejazdniť

Prepadnutú cestu medzi Liptovským Hrádkom a horským priechodom Čertovica sa budú cestári snažiť sprejazdniť už dnes. „Budeme robiť všetko pre to, aby sa tento úsek sprejazdnil už dnes.

(WEBNOVINY) – Momentálne sa nám však odstraňovanie poruchy trochu komplikuje,“ bez ďalších podrobností uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej správy ciest Iveta Fedorová. V týchto chvíľach už prebiehajú práce na otvorení vozovky nad starou banskou štôlňou. Odkrytý priestor dočasne zasypú kameňmi a celý úsek potom podrobia geologickému prieskumu.

Na rokovaní v Žiline dnes zástupcovia správy ciest, krajského úradu a polície rozhodli, že vytvorenie krízového štábu zatiaľ nie je potrebné, celú cestu na Čertovicu však budú nestále monitorovať. Netypickú poruchu na vozovke objavili cestári minulý piatok. Otvorenú banskú štôlňu sa im podarilo zasypať v nedeľu predpoludním, keď dieru postupne naplnili 754 tonami lomového kameňa. Pôvodne sa vozovka prepadla len do približne štvrtiny jej šírky, v pondelok večer sa však zosypala aj ďalšia časť cesty.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM