Tlačové správy

Preneste sa do detstva v najväčšej výstave svojho druhu v Európe

Unikátnu výstavu stavebníc si nielen detskí nadšenci legendárnych kociek vyskladaných do čarokrásnych scénok môžu pozrieť už v týchto dňoch v priestoroch Europa Shopping Center v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Preneste sa do detstva v najväčšej výstave svojho druhu v Európe
4
Galéria
Zdroj: Europa SC

Najväčšia súkromná výstava LEGO do 1000m2 nadchne svojou veľkosťou ako aj originálnymi námetmi jednotlivých prevedení.

Či už si na skladanie stavebníc LEGO spomínate ako na milé obdobie svojho detstva, alebo s ním v súčasnosti trávite čas so svojimi ratolesťami, alebo si na stretnutie s nečakane zatúlanou kockou najviac pamätajú vaše chodidlá, keď sa povie LEGO takmer v každom táto večne živá kocka vyvolá vlastnú emóciu. Aj takéto neopakovateľné pocity spojené so skladaním kociek do unikátnych výjavov je možné znovu precítiť počas výstavy najväčšej súkromnej zbierky v Európe pod názvom World of Bricks. Jej autor Andrej Ďurík je jedným z tých, ktorí neostali pri jednej veži z kociek a stavanie celých inscenácií a ich vlastných príbehov sa pre neho stalo celoživotnou vášňou.

„Stavanie z LEGO stavebníc vytvára obrovský priestor pre rozvoj kreatívneho potenciálu už u detí. Môžete stavať príležitostne keď máte na to chuť, môžete sa nechať viesť a staviate podľa predlohy, alebo sa rozvíja vaša kreativita naplno a staviate podľa vlastnej fantázie. Je nespočetné množstvo spôsobov ako a kde stavať z LEGO. V mojom príbehu zohralo LEGO silnú rolu, až sa stal zo mňa vášnivý staviteľ a zberateľ, ktorý sa teraz o svoju životnú vášeň delí aj s ostatnými jej nadšencami,“ hovorí o vzťahu s magickými kockami Andrej Ďurík, majiteľ výstavy z kociek LEGO a COBI.

Zdroj: Europa SC

Dych berúce inscenácie z lega ako aj interaktívne možnosti jeho skladania nájdete na výstave, ktorá bude inštalovaná v priestoroch Europa Shopping Center až do 27. júna 2022. Spomedzi zobrazovaných scénok vás uchváti pohľad na výjavy zo Zábavného parku, série Power miners, Jurského parku či historických udalostí, ako napríklad Vylodenie v Normandii a mnohé ďalšie.

„Výstavu World of Bricks sme sa rozhodli privítať pre jej jedinečnosť a univerzálnosť zároveň. Unikátna je vo svojej veľkosti a originalite prevedenia jednotlivých scénok. Univerzálna je tým, že LEGO nepozná vekové hranice. Aj medzi návštevníkmi nášho centra má svojich nadšených staviteľov a má svojich nadšených obdivovateľov,“ hovorí Margaréta Saktorová, Marketing Manager Europa SC a dodáva: „Ak patríte medzi nadšencov, ktorí s úchvatnom pozorujú niečo na čo by si sami netrúfli, môžete sa tešiť na neopakovateľný pohľad na 14 scénok pozývajúcich do sveta kompletne vystavaného z malých kociek dokopy na 53 platniach rozmiestnených na všetkých poschodiach centra.“

Zdroj: Europa SC

Ak naopak patríte medzi aktívnych staviteľov, alebo je LEGO súčasťou vášho času tráveného s rodinou, určite navštívte LEGO detský kútik s tisíckami stavebníc, pripravenými pretaviť sa v magické scénky práve pod rukami vašich detí. V detskom kútiku si malí stavitelia rozvinú svoju jemnú motoriku a zároveň sa budú kochať pohľadom na úžasné prevedenia známych rozprávok či príbehov. Svoje umiestnenie tu našiel Harry Potter, Ninjovia, Vikingovia aj objavitelia Antarktídy a ďalšie príbehy blízke nie len detským divákom.

Detský kútik nájdete otvorený v čase 11:00–19:00 hod. na 1. poschodí centra.

Výstavu v Europa Shopping Center inštalovali realizátori dohromady 3 dni a 3 noci. Všetky inscenácie je možné si prezrieť na chodbách centra od prízemia až po 2.poschodie v čase otváracích hodín až do 27. júna 2022.

Do výstavy za zapojila aj domáca predajňa hračiek v Europa SC All Toys, ktorá v dňoch 23.5.-27.6. poteší všetkých zákazníkov a k nákupu stavebnice LEGO dostanú milý darček.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Europa SC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM