Jakub Forgács Správy

Prekvapivé výsledky PCR testov v Banskobystrickom kraji: Všetky prípady sú z 1 okresu

Na Slovensku boli vykonané tisíce PCR testov, pribudla však iba necelá stovka pozitívnych. Ako to vyzerá v Banskobystrickom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé výsledky PCR testov v Banskobystrickom kraji: Všetky prípady sú z 1 okresu
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Na Slovensku za nedeľu pribudlo 99 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov 484 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 0,93 % z 10 622 končených RT-PCR vyšetrení a 0,17 % z 287 331 anti­génnych testov. V pondelok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojej facebookovej stránke.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 024 688 za predchádzajúci deň pribudlo 9 291 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 419 596 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 2 776 ľudí,“ upresnil rezort.

Z jedného okresu

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Žilinskom kraji (38), nasleduje Košický (23), Banskobystrický (14), Prešovský (9), Bratislavský (8 ) a Nitriansky (7) / Trenčiansky (-), Trnavský (-). :Je medzi nimi 44 mužov a 55 žien," upresnil rezort.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe uviedlo, že všetky nové prípady v kraji pribudli v okrese Banská Bystrica (14).

Nulu nových prípadov majú teda okresy Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom

Ďalšie aktuálne správy

Hospitalizovaných pribudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 1 602 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 1 442 ľudí. „Na JIS je 137 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 204 osôb,“ upresnil rezort.

„Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 36 osôb,“ dodalo MZ SR so slovmai, že celkový počet úmrtí „na Covid“ je 11 531 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 227.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery očkovacieho autobusu, ktorý predstavil Banskobystrický samosprávny kraj!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Koronavírus v Banskobystrickom kraji

V OBRAZOCH: V Banskobystrickom kraji pomôže očkovací autobus
13
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM