Jakub Forgács Správy

Prekvapivé INFO o testoch v Banskobystrickom kraji: Toto sme tu nemali už riadne dávno

Na Slovensku nepribudli ani dve desiatky pozitívnych, ktorých odhalili PCR testy. Ešte potešujúcejšia je správa z okresov Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé INFO o testoch v Banskobystrickom kraji: Toto sme tu nemali už riadne dávno
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na Slovensku za nedeľu pribudlo 19 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 324 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 1,63 % z 1 167 ukončených RT-PCR vyšetrení a 0,47 % z 69 004 anti­génnych testov. Na svojej webovej stránke o tom v pondelok informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 1 565 421 za predchádzajúci deň pribudlo 14 765 zaočko­vaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 750 480 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 7 648 ľudí,“ upresnil rezort.

Kraj s nulou

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa MZ SR v Bratislavskom kraji (7), nasledujú Košický (4), Žilinský (4), Prešovský (3) a Nitriansky (1). „Je medzi nimi desať mužov a deväť žien,“ upresnil rezort.

Pozitívnou správou preto je, že v Banskobystrickom kraji, podobne ako v Trenčianskom a Trnavskom, neodhalili PCR testy ani jedného pozitívneho.

Ďalšie aktuálne správy

Zlepšenie v nemocniciach

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 612 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 518 ľudí. „Na JIS je 55 pacientov a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 70 osôb,“ upresnil rezort.

„Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o štyri osoby,“ dodalo MZ SR s tým, že celkový počet úmrtí „na Covid“ je 12 296 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 407.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery očkovacieho autobusu, ktorý predstavil Banskobystrický samosprávny kraj!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: V Banskobystrickom kraji pomôže očkovací autobus
13
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM