Monika Obrtalová Hokej

Prekvapenie sa nekonalo

V 15. kole hokejovej Tipsport extraligy privítala Banská Bystrica na svojom ľade Košice. Hoci sa im proti majstrovi nedávali veľké šance na úspech, úvodný gól Tománka vlial domácim nádej na dobrý výsledok. Prekvapenie sa však ani tentoraz nekonalo, p

HC'05 B. Bystrica – HC Košice 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Góly: 4. Tománek, 56. Cebák – 17. Tabaček, 27. a 48. Miklík, 53. Bartoš. Rozhodcovia Polák, Homola (obaja ČR) – Zvrškovec, Valach, vylúčení 7:8, navyše Chorošun (B. Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky 1:2, v oslabení 0:0, 1510 divákov.

Obe mužstvá si za pochodu liečia traumy z výsledkovej neistoty a sérii prehier. Domáci po troch vstúpili do zápasu tak, ako si každý z nich želal. Už v 4. min Tománek po kolmici od Jokilu bekhendom trafil pod hornú žŕdku a čakalo sa, že v ďalších minútach ‚barani‘ zveľadia náskok a tvrdohlavo donútia súpera k ďalšm chybám. V 14. min nevyužil Marcinek samostatný nájazd a nastal zlom. Úvodná presilovka Košičanov nabúrala ponúkaný scenár, Tabačkova bomba takmer od modrej preletela v 17. min popri lapačke Chorošuna a takmer roztrhla sieť. V 27. min už hostia viedli, hneď po víťaznom buly Grona sa oprel do puku Miklík a nálady v oboch táboroch sa úplne preliali naopak. Kedy si domáci priklonia streleckú šťastenu na svoju stranu začína byť pod Urpínou už otrepaná otázka, na ktorú je čoraz ťažšie odpovedať.

Stačí len vykresliť situácie v druhej tretine, Hričinovu žŕdku v 33. min, potom Kokavcovu tutovku a onedlho ďalšiu žŕdku Sýkoru, keď v presilovke trafil z uhla len do rámu prázdnej bránky. Košičania v ofenzíve nepoľavili ani na chvíľu, občas pritlačili a taktiež si vypracovali dobré príležitosti, no nie až také okaté ako domáci. Ak by v 37. min Dravecký s Jenčíkom lepšie mierili, tak by pred treťou tretinou vyzeralo pre Košičanov priebežné skóre ružovejšie. Chorošuna v bránke však neprekonali a dráma na ľade mohla dospieť do príťažlivej podoby. V 47. min dvakrát za sebou fauloval Bambúch a v presilovke hostí prišiel aj trest, Miklík vypadnutý puk Chorošuna vrátil v 48. min do siete prázdnej bránky a Košičanom dvojgólový náskok už úplne priblížil konečné víťazstvo.

V 50. min sa zastavil na štadióne časomer, ktorý sa podarilo oživiť až po štyroch minútach a chvíľu sa meralo ručne. V 51. min Haščák nepremenil klasický samostatný nájazd, náskok hostí nezvýraznil, čo však nebolo podstatné, pretože Bartoš v podobnej situácii pridal v 53. min štvrtý gól Košičanov a definitívne zahnal nádej domácich. V presilovke ešte Cebák v 56. min pohotovou strelou stihol znížiť a aspoň trochu zmierniť ďalšie divácke sklamanie zo šiestej domácej prehry. Presne 1:33 min pred koncom hrali ‚barani‘ bez brankára, síce s vyhrotenými vášňami, no bez kontaktného gólu, aj keď si 36 sekúnd zahrali presilovku o dvoch hráčov.

Zdroj a foto TASR

hokej bb ke
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM