Michal Majer Rôzne

Prejazd kritickým úsekom sa zjednoduší

Dnes pokračovali rekonštrukčné práce na jednej z najviac poškodených komunikácií v Banskej Bystrici, cesty vedúcej do Sásovej pri Kynceľovej. Prepadnutá cesta, ktorá spôsobovala motoristom prechádzajúcim týmto úsekom nemalé problémy, bola stavbármi v

K úvodným opravám spomínanej cesty došlo už na sklonku jesene, kedy sa začali realizovať tri stavebné objekty, ktoré mali zamedziť prístupu spodných vôd do podložia cesty a zabrániť tak ďalším zosuvom. Išlo o pozdĺžnu drenáž, zaústenie drenážnych vôd a priepust na odvod povrchových vôd. Ako ešte v novembri uviedol hovorca BBSK Peter Hajnala, práce na tejto ceste sú financované z registra investícií BBSK, pod správu ktorého táto komunikácia patrí. Celkové náklady na rekonštrukciu sa odhadujú na približne 80 tisíc eur.

Výrazná zmena nastala počas dnešného dňa, kedy najkritickejší úsek cesty obsadili stavebné mechanizmy, ktoré prepadnutú cestu opravili. „Stavbári využili priaznivé počasie a obrúsili vozovku tak, aby po nej mohli bezpečne prejsť autá. Prepadnutá cesta robila veľké problémy najmä kĺbovým autobusom mestskej hromadnej dopravy, takže sme museli situáciu riešiť už teraz,“ popisuje hovorca BBSK dôvody, prečo práce na ceste pri Kynceľovej pokračujú aj v zimnom období.

V súčasnosti je z troch stavebných objektov ukončená len pozdĺžna drenáž. Práce na zvyšných dvoch by sa mali ukončiť na jar. „Po realizácii týchto objektov a monitoringu odvodneného územia by v ďalšej etape mala nasledovať výmena podkladu, ložných a obrusných vrstiev vozovky,“ vysvetlil ďalší postup prác Hajnala. Ak všetko pôjde podľa plánov, cesta do Sásovej bude definitívne opravená v jarných mesiacoch. Vďaka vykonanému zabezpečeniu odvedenia povrchových vôd by to mala byť na dlhú dobu posledná oprava tohto úseku.

mm

Prejazd kritickým úsekom sa zjednoduší
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM