Jakub Forgács Správy

Prejav úcty a vďaky: Ivan Šediba odišiel do neba, na jeho skvelú prácu mesto nezabúda

Sociálno – charitatívne centrum Slovenského Červeného kríža Prístav na Tulskej bolo včera slávnostne premenované na S-CHC Ivana Šedibu. Slávnostne odhalenie tabule s novým názvom sa uskutočnilo o 15:00 za prítomnosti primátora mesta Banská Bystrica a vdovy po Ivanovi Šedibovi.

Ilustračný obrázok k článku Prejav úcty a vďaky: Ivan Šediba odišiel do neba, na jeho skvelú prácu mesto nezabúda
Zdroj: Dnes24.sk

Banská Bystrica išla príkladom

Toto centrum vzniklo pred 15 rokmi vďaka projektu systémovej resocializácie bezdomovcov, ktorý vypracovali Ivan Šediba, vtedajší riaditeľ sekretariátu Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Banskej Bystrici a Karol Langstein, vedúci oddelenia sociálnej a krízovej intervencie Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Ivan Šediba pôsobil v rokoch 1992 – 2007 ako riaditeľ ÚzSSČK v Banskej Bystrici. Jeho spolupráca s mestom prispela k vytvoreniu účinnej siete krízovej intervencie. Banská Bystrica sa tak stala modelovým príkladom pre viaceré slovenské mestá a dodnes je inšpiráciou aj pre zahraničie. Ako prejav úcty a vďaky Ivanovi Šedibovi, ktorý v decembri minulého roku podľahol dlhej chorobe, ponesie Sociálno – charitatívne centrum na Tulskej jeho meno.

Vo víziách pána Šebidu sa pokračuje

„Ako primátor mesta Banská Bystrica som veľmi rád, že môžem byť prítomný pri odhalení tabule s názvom Sociálno – charitatívne centrum Ivana Šedibu, pretože si veľmi vážim jeho prácu a najmä jeho celoživotné úsilie o pomoc ľudom v núdzi,“ vyjadril sa primátor mesta Peter Gogola.

Vo víziách pána Šedibu a v spolupráci s mestom Banská Bystrica pri napĺňaní týchto cieľov pokračuje Zuzana Stanová. Včera bol do užívania oficiálne daný nový typ sociálnej pomoci, ubytovňa MANU a Útulok Nádej – Šanca, ktorý sa presunul do priestorov na Tulskej, čím sa zväčšila jeho kapacita.

Text a foto: Martina Kanisová, hovorkyňa primátora mesta Banská Bystrica

Vízia pána Šebidu pokračuje: Charitatívne centrum pre bezdomovcov nesie jeho men
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM