Správy

Predpoveď počasia poteší: Čakajú nás slnečné dni a plusové teploty

Zdá sa, že počasie nás opäť poteší. Od sneženia by sme si mali na niekoľko dní vydýchnuť.

Ilustračný obrázok k článku Predpoveď počasia poteší: Čakajú nás slnečné dni a plusové teploty
6
Galéria
Zdroj: TASR

Uplynulý víkend sa niesol v znamení vysokých teplôt vzduchu. Začiatok pracovného týždňa však opäť priniesol ochladenie. Najbližšia predpoveď nás však opäť poteší.

Ako informuje portál imeteo.sk, počas nasledujúcich dní bude počasie na našom území ovplyvňovať tlaková výš. Práve tá má zabezpečiť stabilné počasie.

„Súčasne však bude aj teplo a to predovšetkým v druhej polovici týždňa, nakoľko sa naše územie bude nachádzať na zadnej strane tejto tlakovej výše,“ informuje imeteo.sk.

V prvej polovici týždňa by sa mali teploty na severe pohybovať od –1 °C až po +5 °C na juhu územia. Ako informuje imeteo.sk : „V priebehu druhej polovice týždňa sa bude postupne otepľovať na +3 až +9 °C.

Opäť nás tak v porovnaní s dlhodobým normálom čakajú teplotne nadpriemerné dni. Priemerné popoludňajšie teploty by mali byť približne o 5 stupňov nad hranicou dlhodobého normálu.

Stabilné počasie by sme si tak mali užiť až do konca tohto týždňa. „Zmena počasia by mala nastať až na začiatku budúceho týždňa, kedy by mal postúpiť ďalší front, no ako vidieť na vývoji počasia na nasledujúce dni, tak teploty budú stále vysoké,“ dodáva imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Teplé počasie láka do prírody. Ako správne prikrmovať vtáctvo sa dozviete vo videu!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM