Kultúra

Prečo Slováci opúšťajú svoju krajinu? Odpoveď hľadá jedinečné dielo na bystrických divadelných doskách

Máme šancu to zastaviť? Vieme zmeniť, čo sa zmeniť na Slovensku má a odlíšiť, čo sa zmeniť nedá? Tieto, ale aj iné otázky sa pýta tvorivý tím inscenácie Nostalgia, ktorú už čoskoro môžete zažiť aj v Banskej Bystrici!

Ilustračný obrázok k článku Prečo Slováci opúšťajú svoju krajinu? Odpoveď hľadá jedinečné dielo na bystrických divadelných doskách
Zdroj: Dnes24.sk

V inscenácii Nostalgia, ktorú odohrá Bábkové divadlo na Rázcestí vo štvrtok o 19:00 vo vile Dominika, sa predstavia hosťujúci herci Tomáš Mischura (Slovenské komorné divadlo, Martin), Michal Ďuriš (Divadlo J. G. Tajovského, Zvolen), herečky Zuzana Rohoňová (Slovenské komorné divadlo, Martin), Mária Danadová, ako aj herečky a herci BDNR Eva Dočolomanská, Marianna Mackurová, Juraj Smutný, Alena Sušilová, Jozef Šamaj, Mária Šamajová.

Ľudia odchádzajú do zahraničia za prácou, za štúdiom, za lepším životom… Nostalgia je hrou o odchodoch z domu a príchodoch z cudziny naprieč jednou rodinou a jej známymi, naprieč desaťročiami. Pomedzi to presakujú otázky xenofóbie, strachu z cudzoty, znevýhodnenia preto, lebo patríme do strednej a východnej Európy…

Nenechajte si újsť vysoko aktuálnu, magickú, vizuálne a herecky jedinečnú inscenáciu v réžii Mariána Pecka, ktorý za ňu získal výročnú Cenu za réžiu v oblasti divadla od Literárneho fondu. Významný francúzsky teatrológ a tvorca encyklopédie Divadelný slovník Patrice Pavis sa na festivale Nová dráma 2014 vyjadril k Nostalgii slovami – impeccable – bezchybné. Strávte nezabudnuteľný a bezchybný večer v Divadle na Rázcestí.

Foto: BDNR

Bystrické divadlo uvedie magickú inscenáciu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM