Marcel Páleš Samospráva

Prečítajte si ako prví: Toto bude posledná diskusia kandidátov na župana!

Už v sobotu 9. novembra môžeme vo voľbách rozhodnúť, kto bude viesť náš kraj ďalšie štyri roky. O post predsedu BBSK sa uchádza 11 kandidátov. Občania sa môžu aktívne zúčastniť poslednej diskusie.

Ilustračný obrázok k článku Prečítajte si ako prví: Toto bude posledná diskusia kandidátov na župana!
Zdroj: TASR

Spektrum kandidátov je naozaj široké a môže byť ťažké sa v tejto ponuke zorientovať. Preto sa zástupcovia Rady študentov mesta Banská Bystrica a neformálneho združenia Fórum BB rozhodli spojiť sily a výsledkom tohto snaženia je posledná verejná predvolebná diskusia kandidátov na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorá sa uskutoční v stredu 6. novembra 2013 od 16:00 v priestoroch historickej Radnice v Banskej Bystrici.

Prítomná väčšina záujemcov o post župana

Pozvaní boli všetci kandidáti a do tejto chvíle svoju účasť potvrdilo sedem záujemcov o post predsedu BBSK. Okrem najväčších rivalov tohtoročných volieb Vladimíra Maňku, súčasného predsedu BBSK a Ľudovíta Kaníka si môžete vypočuť aj Ondreja Bindera, Karola Konárika ml., Ladislava Fízika, Jaroslava Sekerku a Pavla Chovanca.

,,Verejnú diskusiu s kandidátmi sme sa rozhodli iniciovať práve z dôvodu nízkej informovanosti a volebnej účasti našich občanov. Chceme, aby sa na stôl opäť dostali nezodpovedané otázky a aby sa nehľadali len problémy, ale aj možné riešenia," povedal Jaroslav Dodok, predseda Rady študentov mesta Banská Bystrica.

,,Týmto stretnutím chceme podporiť aj aktívne občianstvo študentov a mladých ľudí, ktorí môžu taktiež výrazným spôsobom ovplyvniť to, akým smerom sa bude uberať náš kraj," povedal Dodok.

Priestor pre občanov

Okrem prezentácie jednotlivých kandidátov, ich programov a vízií smerovania BBSK, budú mať veľký priestor práve občania na svoje otázky. „Podobné diskusie sú často len jednostrannou prezentáciou kandidátov bez možnosti zapojenia verejnosti, našou snahou je poskytnúť ľuďom možnosť pýtať sa na konkrétne témy a problémy, ktoré sú pre nich samotných dôležité,“ doplnil Peter Fehér, zakladateľ Fóra BB.

Diskusia bude prebiehať v niekoľkých tematických blokoch, v ktorých budú mať kandidáti možnosť vo vymedzenom čase vyjadriť sa k jednotlivým témam. Na konci každého bloku bude priestor pre otázky z publika. Občania budú mať možnosť pýtať sa aj v závere na otázky a témy, ktoré v diskusii nezazneli.

„To ako bude vyzerať náš kraj v najbližších štyroch rokoch, či bude stagnovať alebo napredovať, bude aj výsledkom týchto volieb. Preto by som rád pozval všetkých občanov, ktorým to nie je jedno, k účasti vo voľbách do VÚC. A pokiaľ neviete, koho voliť, príďte si vypočuť jednotlivých kandidátov na našu diskusiu,“ uzavrel Fehér.

Bližšie a aktuálne informácie nájdete na: https://www.facebook.com/…93294069157/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM