Monika Obrtalová Rôzne

Pre menej majetných je tu múka a cestoviny

Od dnešného dňa si môžu prví zaregistrovaní záujemcovia vyzdvihnúť múku a cestoviny v areáli Mestského úradu v Banskej Bystrici. Tunajšia samospráva sa do projektu potravinovej pomoci zapojila tým, že iniciatívne poskytla vlastné priestory na distri

Aj v Banskej Bystrici si ľudia s nižším príjmom môžu prilepšiť. Minulý štvrtok totiž prvý kamión priviezol potravinovú pomoc do mesta pod Urpínom. Kľúčové pre záujemcov bolo nahlásiť sa do zoznamu žiadateľov, ktorý spisovali v dome Slovenského misijného hnutia na Skuteckého ulici č. 4 v Banskej Bystrici. Svoj nárok na poskytnutie potravinovej pomoci hodnoverným dokladom preukázalo cca 1 200 Banskobys­tričanov. „Podľa dohody Potravinovej banky Slovenska a mesta Banská Bystrica sa výdaj potravinovej pomoci bude realizovať vo dvore mestského úradu vždy v utorok, stredu a štvrtok od 9.00 do 14.00 hod. až do vyčerpania zásob a opätovného dodania novej várky potravín,“ povedal Karol Langstein z Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Hlavným cieľom distribúcie základných potravín je pomôcť ľuďom v hmotnej núdzi. Maximálny limit pre jednu osobu je 20 kg pšeničnej múky a 20 kg bezvaječných cestovín, určených na osobnú spotrebu. Potravinová pomoc sa uskutočňuje na základe projektu spolufinancovaného Európskou úniou a Pôdohospodárskou platobnou agentúrou SR. Patronát prevzalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Za distribúciu zodpovedá Potravinová banka Slovenska (PBS). Mesto Banská Bystrica na realizáciu potravinovej pomoci poskytlo vlastné priestory. Pomocnú ruku pri výdaji potravín podali dobrovoľníci z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Viac informácií o potravinovej pomoci získate na tel. č. 048/4125462 alebo 0904457952.

Zdroj: RÚVZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM