Michal Majer Rôzne

Pre bezdomovcov je otvorená ohrevňa

Pre ľudí bez domova má v súčasných mrazoch územný spolok Slovenského Červeného kríža (SČK) v Banskej Bystrici počas dňa otvorené podprahové zariadenie "ohrevňa". Klienti sa tam môžu zohriať a uvariť si teplý nápoj alebo polievku. Uviedla to

„Do nocľahárne Večierka sme zabezpečili teplé deky, takže ak by niekomu z klientov bola zima, sú k dispozícii. Inak majú klienti možnosť prípravy stravy, hygieny a čistej postele,“ pokračovala. Ubytovať sa tu môžu už od 16.30 h., pričom v štandardnom režime až o 18.00 h. Ráno môžu tiež odísť neskôr, a to o 8.00 h. Štandardne totiž ľudia opúšťajú nocľaháreň medzi 6.30 – 7.00 h.

„Sociálne služby v týchto dňoch nevyužíva viac klientov, štandardne máme kapacitu všetkých typov ubytovania naplnenú,“ priblížila Stanová. V bežnom režime banskobystrický územný spolok SČK prevádzkuje spomínanú nocľaháreň a dva útulky s celodenným ubytovaním – Prístav a Nádej – Šanca. V útulkoch býva 65 klientov, v nocľahárni prespáva 20 – 22 klientov. V mrazivých dňoch však otvárajú aj ohrevňu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM