Jakub Forgács Samospráva

Zápis do škôlok v Bystrici: Veľký prehľad všetkého, čo potrebujete vedieť

V týchto dňoch môžete zapísať svoje dieťa do mestskej MŠ. Žiadosti sa vybavujú vo Veľkej sieni na Mestkom úrade od pondelka do štvrtku, v časoch 8:00 – 12:00 a 13:00 – 17:00.

Ilustračný obrázok k článku Zápis do škôlok v Bystrici: Veľký prehľad všetkého, čo potrebujete vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Kam do škôlky?

Mesto Banská Bystrica zriaďuje 27 materských škôl, ktoré navštevuje približne 2200 detí, z toho 700 predškolákov. Do svojich tried prijímajú deti od troch rokov, vo výnimočných prípadoch už od dvoch. V pondelok prebehol zápis do 1. spoločného školského obvodu (MŠ Lazovná, MŠ Horná, MŠ Cesta k nemocnici, MŠ Profesora Sáru, MŠ 9. mája, MŠ Na Starej tehelni, MŠ Trieda SNP, MŠ 29. augusta, MŠ Hronská, MŠ Jakubská cesta, MŠ Senická cesta).

Dnes môžete svoje dieťa zapísať do MŠ z 2. spoločného školského obvodu (MŠ Radvanská 26, MŠ Radvanská 28, MŠ Kremnička, MŠ Jilemnického). V stredu sa budú zapisovať deti, ktoré prihlasujete do MŠ z 3. spoločného školského obvodu (MŠ Družby, MŠ Nová, MŠ Tulská, MŠ Šalgotarjánska, MŠ Na Lúčkach, MŠ Buková) a vo štvrtok do 4. spoločného školského obvodu (MŠ Odbojárov, MŠ Sásovská cesta, MŠ Magurská, MŠ Karpatská, MŠ Strážovská, MŠ Tatranská).

Priebeh zápisu

Tento rok máte možnosť prihlásiť svoje dieťa do škôlky aj elektronicky, cez službu iMesto. Ak sa predsa rozhodnete o tradičné podanie žiadosti, na mestskom úrade vám ju vydajú aj s prílohou o zdravotnom stave dieťaťa, ktorá je povinná. Pri zápise od vás budú vyžadovať na nahliadnutie aj rodný list dieťaťa a váš občiansky preukaz. Účasť dieťaťa na zápise nie je povinná.

Aby sa zamedzilo viacnásobnému zápisu, od vlaňajška už neprebieha v jednotlivých MŠ, ale v priestoroch Mestského úradu. Rodič alebo zákonný zástupca môže prihlásiť dieťa len na jednu MŠ. V prihláške môžete vyplniť aj dve náhradné škôlky, ak by sa do prvej pre nedostatočné kapacity nedostalo. Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa vydá riaditeľka MŠ do 30.4.2013.

Kde hľadať informácie?

Ak ste sa ešte nerozhodli, kam svoje dieťa prihlásite, mali by ste sa poponáhľať. Viaceré MŠ majú v týchto dňoch dni otvorených dverí, na ktorých si môžete vopred pozrieť, ako to v nich vyzerá. V prípade nedostatku informácií môžete kontaktovať aj riaditeľky jednotlivých zariadení.

Tento rok mesto otvorilo dve nové triedy – jednu v MŠ Tatranská a druhú v MŠ na Slnečnej ulici. Okrem mestských škôlok pôsobia v Banskej Bystrici aj dve súkromné, ktoré tento rok navštevuje 130 detí. Informácie o jednotlivých materských školách a o harmonograme dní otvorených dverí nájdete na stránke mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM