Jakub Forgács Samospráva

Pracujúci Bystričania sa nakoniec nedočkali: Mestskí poslanci zasadali ako obvykle, čo bolo vo veci?

Správa o zmene času septembrového zasadnutia mestského zastupiteľstva potešila pred letom mnohých Bystričanov. Tí, ktorí na rokovanie poslancov nestíhali zavítať osobne pre prácu či iné povinnosti, sa však opäť nedočkali.

Ilustračný obrázok k článku Pracujúci Bystričania sa nakoniec nedočkali: Mestskí poslanci zasadali ako obvykle, čo bolo vo veci?
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Rokovanie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici sa v utorok začalo v tradičnom čase o 9:00, a to aj napriek tomu, že ešte pred letnými prázdninami sa uvažovalo, že sa začne o 14:00. Navrhoval to poslanec Martin Klus a primátor Ján Nosko to „na skúšku“ verejne prisľúbil.

„Primátor ma o presune zastupiteľstva na pôvodný čas informoval s predstihom a vysvetlením, že počet i vážnosť bodov si tento krok doslova vyžadovali,“ priblížil Klus, ktorý zmenu času zasadnutí MsZ na popoludnie presadzuje už od začiatku výkonu poslaneckého mandátu. Chce, aby sa samospráva čo najviac priblížila ľuďom a mohli sa na zasadnutiach zúčastňovať aj pracujúci občania.

„Rešpektoval som toto rozhodnutie a dôverujem prísľubu primátora, že novembrová schôdza už skutočne začne v avizovanom popoludňajšom čase,“ dodal Klus.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM