Monika Obrtalová Rôzne

Práce na severnom obchvate stále napredujú

Výstavba severného obchvatu Banskej Bystrice zatiaľ pokračuje podľa plánu. Od septembra 2009 sa už podarilo vymeniť nevhodné podložia, ukončiť práce na základnej časti spodnej stavby mostných objektov a sanačných vrstvách. Na otvorenie obchvatu si vš

Trasa severného obchvatu začína v Kostiviarskej, pokračuje cez katastrálne územie Sásovej-Rudlovej, ďalej smeruje na Bánoš, popri železnici sa stáča do oblasti bývalej cementárne a tam sa napája na existujúcu komunikáciu I/66 v smere na Brezno. „V rámci stavebných prác sa momentálne riešia dve rozsiahle križovatky, Kostiviarska a Rudlová. Tie sú náročné najmä na výstavbu mostných objektov, oporných múrov ako aj samotnou technológiu výstavby,“ povedala bližšie o náročných podmienkach Lenka Kubejová, hovorkyňa spoločnosti Granvia Construction, ktorá stavbu realizuje.

Pri výstavbe severného obchvatu sa vyskytli aj viaceré komplikácie, ktoré spôsobili spomalenie prác na stavbe. „Problémy sa vyskytli najmä pri križovaní pôvodných a nových inžinierskych sietí kvôli výstavbe infraštruktúry mesta v predošlých rokoch. Ďalším problémom, ktorý sme zaznamenali, boli identifikované skládky nebezpečných materiálov,“ hovorí Kubejová. Problémy sa však snažia riešiť hneď ako sa objavia, aby stavbu odovzdali do užívania v dohodnutom termíne.

Bystričanov v najbližších mesiacoch ešte potrápia dopravné obmedzenia, o ktorých bude spoločnosť Granvia včas informovať. V súčasnosti domácich zamestnáva obmedzenie na cestách I/59 a I/66, na ulici Medený hámor, uzatvorená miestna komunikácia Ľuda Ondrejova, uzávierka na Ceste k nemocnici a ceste na Laskomer. Ku koncu minulého týždňa pracovalo na stavbe severného obchvatu približne 1170 pracovníkov, ktorí pri práci používali 360 strojov stavebnej mechanizácie a 385 nákladných vozidiel.

moo Foto: Granvia Construction

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM