Monika Obrtalová Rôzne

Práce na severnom obchvate pekne napredujú

Na stavbe severného obchvatu v Banskej Bystrici prebieha záverečná fáza ukončovania nosných konštrukcií hlavných mostov na križovatkách Kostiviarska, Rudlová, Bánoš a Cementáreň. Na hlavnom objekte, rýchlostnej ceste R1, sa realizujú konštrukčné vrst

Do odovzdania rýchlostnej cesty, ktoré je naplánované na koniec júla 2012, je potrebné ukončiť práce na mostných objektoch, informačný systém rýchlostnej cesty, protihlukové steny, portály dopravného značenia. „V záverečnej fáze budú ďalej realizované vegetačné úpravy, biologická a technologická rekultivácia dočasne zabratých pozemkov a opravy vybraných komunikácií, ktoré využívajú stavebné mechanizmy ako prístupové komunikácie na stavbu,“ vymenovala hovorkyňa zhotoviteľa stavby Lenka Kubejová. V poslednom období častejšie daždivé počasie podľa slov Kubejovej ovplyvňuje výstavbu najmä pri pokládke asfaltových vrstiev. V rámci možností udržania kvalitatívnych podmienok však pokračujú práce na mostných objektoch a protihlukových stenách.

Kubejová pokračovala, že kvôli výstavbe obchvatu v tomto roku presmerujú dopravu z cesty I/66 na novovybudovaný úsek pri Cementárni z dôvodu pripojenia R1 na I/66. Na križovatke Kostiviarska bude sprejazdnená vetva A v smere Banská Bystrica – Ružomberok a vetva B v smere Ružomberok – Banská Bystrica. Stavba bude mať celkovo štyri mimoúrovňové križovatky. „Z každej z nich je možné napojiť sa na miestne komunikácie, alebo respektíve zísť a napojiť sa na R1 v smere teda buď na Brezno, na Bratislavu alebo na Ružomberok,“ informovala Kubejová ešte v januári. Hlavnou dopravnou tepnou obchvatu bude trojúrovňová križovatka Kostiviarska. Prvou úrovňou pôjdu autá v smere z Bratislavy na Ružomberok a naopak. Druhou z Bratislavy na Brezno. Posledná úroveň ich zavedie od Brezna na Ružomberok.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM