Monika Obrtalová Kultúra

Pozvánka na All.Time.Jazz v Thurzovom dome

V Thurzovom dome Stredoslovenského múzea je tretia nedeľa v mesiaci vyhradená pre koncerty z cyklu Zelené tóny. 16. mája 2010 si môžu návštevníci múzea a priaznivci hudby vychutnať jazzovú atmosférou, ktorú navodí zoskupenie Boris Čellár trio.

V roku 2001 založil gitarista, skladateľ a aranžér Boris Čellár skupinu, ktorá v tom čase vystupovala pod názvom Old Time Jazz a neskôr ako All.Time.Jazz. Inšpirovaný bol jazzovým triom Nat King Coela.

Hudobná idea tria sa opierala o interpretáciu jazzových štandardov a skladieb z obdobia neskoršieho swingu a začiatku bebopu. Ide o „drumless“ trio v zložení klavír, gitara, kontrabas. Charakteristickou črtou tria sa stali originálne aranžmány. V poslednom období Boris Čellár rozšíril inštrumentálny repertoár aj o vokálne skladby a jeho hlas sa objavuje v swingovkách, ktoré preslávil Nat King Cole, či Frank Sinatra.

V Thurzovom dome sa predstaví ako gitarista a spevák Boris Čellár, za piano zasadne Gregor Ftičar zo Slovinska a kontrabas patrí Róbertovi Raganovi. V súčasnosti aktívne účinkujú v kluboch a festivaloch na Slovensku aj v Európe. Skupina pravidelne spolupracuje s rôznymi domácimi a zahraničnými interpretmi ako napr. Beverly Lewis, Kerstin Heiles, Fritz Pauer, Howard Curtis, či Lucia Lužinská a Gabo Jonáš, s ktorými sa už Boris Čellár predstavil i návštevníkom koncertných cyklov Zelené tóny.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM