Jakub Forgács Krimi

Pozrite si zábery priamo z miesta: V kostole vyčíňali zlodeji!

Krádež na pietnom mieste! Štvorica mladíkov sa podľa polície vlámala do kostola a ukradla z neho pokladnice s peniazmi. Pozrite si zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si zábery priamo z miesta: V kostole vyčíňali zlodeji!
Zdroj: Policajný zbor SR

„Vo štvrtok sme prijali oznámenie o tom, že v obci Telgárt v okrese Brezno sa niekto vlámal do gréckokatolíckeho kostola,“ informovala Petra Vašková, hovorkyňa oddelenia komunikácie a prevencie Krajskeho riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Ako doplnila, zistil to kostolník, ktorý si všimol, že je na kostole rozbité okno a z vnútorných priestorov chýbajú dve drevené pokladnice s peniazmi.

Prípad tejto krádeže ihneď oznámili polícii, ktorá už krátko na to zadržala štyroch podozrivých mladíkov: Dávida (15) a Antona (15) z Telgártu, Ondreja (14) a Mareka (16) zo Závadky nad Hronom. „Vyšetrovateľ v Brezne začal vo štvrtok trestné stíhanie a súčasne týmto štyrom mladíkom vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva,“ pokračovala Vašková.

Obvinení podľa hovorkyne svojim konaním spôsobili Gréckokatolíckej farnosti v Telgárte celkovú škodu nie menej ako 250 eur. „Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. Kedže v tomto prípade ide o páchateľov v mladistvom veku, trest sa z pravidla znižuje na polovicu,“ uviedla hovorkyňa a ako dodala, mladíci sú stíhaní na slobode.

Krádež v kostole v Telgárte
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM