Jakub Forgács Kultúra

Najviac tanečníkov na meter štvorcový! Veľká tanečná akcia prilákala desiatky nadšencov...

Tanečníci z celého Slovenska sa stretli v Banskej Bystrici, aby sa spoločne bavili dobrou hudbou a tancom. Ako vyzeralo výnimočné podujatie, vedené profesionálnymi lektormi, si môžete pozrieť v našej videoreportáži.

Ilustračný obrázok k článku Najviac tanečníkov na meter štvorcový! Veľká tanečná akcia prilákala desiatky nadšencov...
Zdroj: Dnes24.sk

„Meet the Dance bol určený pre tanečníkov, ktorí majú málo priestoru na sebarealizáciu. Snažili sme sa im poskytnúť veľmi presné informácie o rôznych tanečných žánroch prostredníctvom workshopov, vedených profesionálnymi lektormi z Banskej Bystrice, Brna, či Prahy,“ uviedol organizátor podujatia Ján Homola, ktorý upresnil, že išlo napríklad o Waacking, Hip Hop, House, Dancehall.

Akcia sa konala v Dome Matice Slovenskej v Banskej Bystrici a ako pokračoval Homola, na jednom mieste sa vďaka nej stretlo približne 90 tanečníkov z celého Slovenska. „S účasťou sme veľmi spokojní, keďže na Slovensku je tanečných akcií na úrovni pomenej. Snažili sme sa pritiahnuť najviac priaznivcov tanca, aby prišli zvýšiť svoju úroveň a posunúť sa o krok ďalej od tých pravých ľudí,“ spomína ďalej Homola, ktorý bol rád, že tanečníci prišli zo Zvolena, Lučena, či Podbrezovej, ale aj z iných kútov Slovenska.

„Chceli sme tanečníkom priniesť hlavne tie správne informácie a vynikajúci zážitok, ktorým by sa mohli motivovať napred,“ doplnil Homola, podľa ktorého bola jedinečnosťou akcie hlavne jej prístupnosť, keďže pre účastníkov bola úplne zdarma. „Keďže sú takéto podujatia a workshopy väčšinou finančne náročnejšie, rozhodli sme sa získať prostriedky cez mládežnícku organizáciu Iuventa. Ak bude príležitosť a čas, určite ju využijem a pustím sa ešte do niečoho podobného,“ dodal Homola, pre ktorého to bola prvá úspešná akcia, ktorú dokázal so svojimi priateľmi zorganizovať.

Pozrite si aj: VIDEO: Get Lucky na harfe! Mladá speváčka prekvapila porotu aj celé publikum!

Foto: Partychvil documentary

VIDEO: Bystricu ovládli tanečné rytmy
20
Galéria
VIDEO: Bystricu ovládli tanečné rytmy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM