Jakub Forgács Správy

Poznáme výťažok z Primátorského punču. Koľko nakoniec Bystrica pošle do Prešova?

Tento rok sa predalo 200 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju a 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc. Pre dobrých ľudí boli pripravené aj chutné pagáče.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výťažok z Primátorského punču. Koľko nakoniec Bystrica pošle do Prešova?
2
Galéria

Ľudová hudba, tanec, spev či dobré jedlo a pitie denne lákajú na banskobystrické námestie mnohých obyvateľov a návštevníkov. Inak to nebolo ani v piatok. V stánku pred radnicou vládla výborná atmosféra a na tohtoročnom Primátorskom punči sa opäť podarilo vyzbierať peknú sumu, ktorá bude venovaná na dobročinné účely.

„Toto tradičné charitatívne podujatie spríjemnil aj kultúrny program, počas ktorého sa predstavila kapela Funny Fellows, ale aj Paľo Majerík so svojou heligónkou,“ uviedla hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Tento rok sa podľa jej slov predalo 200 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju a 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc. Pre dobrých ľudí, ktorí prišli len s tým najlepším úmyslom, boli pripravené aj chutné pagáče.

„V stánku sa vystriedali stovky zákazníkov a spoločnými silami sa nám podarilo vyzbierať 3 033 eur. Výťažok poputuje na pomoc ľuďom, ktorých postihlo nešťastie spojené s tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici v Prešove. Okrem toho mesto Banská Bystrica podporí Prešovčanov aj sumou 10 000 eur – za zrušený silvestrovský ohňostroj to bude 3000 eur a za silvestrovský program 7 000 eur,“ dodala Mojžišová.

„Som veľmi rád, že o takéto podujatia je v našom meste vždy veľký záujem. Banskobystričania majú dobré srdce a ďakujem všetkým, ktorí si dnes našli čas a prišli do nášho stánku. Každý jeden návštevník prispel k výnimočnej atmosfére. Verím, že vyzbieraná suma spolu s príspevkom mesta pomôže mestu Prešov zmierniť následky výbuchu, ktorý ovplyvnil mnohých,“ povedal primátor Ján Nosko.

Zábery z primátorského punču si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Primátorský punč 2019
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM