Michal Majer Rôzne

Poznáme ďalšieho kandidáta na post primátora

Známe je už aj druhé meno kandidáta na primátora Banskej Bystrice! Po tretíkrát v rade sa o tento post bude uchádzať 53 ročný JUDr. Peter Múkera. Aj keď sa narodil v Martine, od roku 1977 je občanom Banskej Bystrice. Je absolventom Právnickej fakulty

Už viackrát ste kandidovali na post primátora Banskej Bystrice. Prečo ste sa rozhodli kandidovať tentoraz? Rozhodol som sa kandidovať z dôvodu, že v Bystrici nedošlo k zmenám, ktoré sľubovali zvolení primátori. Banská Bystrica je jediným krajským mestom, kde ubúda počet obyvateľov, mesto je v hlbokej ekonomickej kríze, za ktorú nikto z funkcionárov nechce niesť zodpovednosť. Nútená správa mesta je pravdepodobne neodvratná. Zadĺženosť organizácií, ktorých zriaďovateľom je mesto, je alarmujúca. Ide o časovanú bombu, ktorá môže mať negatívny dopad na plnenie základných funkcií mesta.

Čo považujete v Bystrici za najväčší a najvážnejší problém? Najväčším problémom je neschopnosť splácať dlhy, ktoré mesto má, problematické (možno aj vymyslené záväzky) mesta.

O ktoré základné body sa bude opierať Vaša kampaň? Naša kampaň má 5 P: Pokrok – Banská Bystrica ako európske metropolitné mesto. Poriadok – bezpečnosť, čistota verejných priestranstiev, v zime udržiavané chodníky, cesty, zastávky MHD. Profesionalita – každého úradníka, príslušníka Mestskej polície. Podpora – športu, sociálnej, opatrovateľskej, zdravotnej starostlivosti, rozvoj školstva, vzdelávacích inštitúcií, ochrana zelene a parkov. Perspektíva – získať pre Bystricu investície, získať investorov vytvorením pozitívneho podnikateľského prostredia, z dôrazom na cestovný ruch.

Dôchodcom zaslúženú úctu – bezplatnú hromadnú dopravu, sociálny taxík k návšteve úradu, lekára, do nemocnice. Osamelým nad 70 rokov bezplatný obed. Byty mladým rodinám. Mojim hlavným krédom je NESĽUBUJEM, POMÁHAM, lebo plnohodnotný život žije ten, kto dokáže pomáhať iným. Voliť treba takého kandidáta, za ktorým sú výsledky úspešného manažéra.

Ak by ste boli zvolený, čo budete riešiť ako prvé? Katastrofálnu finančnú situáciu, personálne veci.

Ako to chcete dosiahnuť? Otvorím „trezor“ a vysypú sa na mňa dlhy mesta, dlhy organizácií mesta. Je potrebné okamžite zrealizovať ekonomický audit mesta, personálny audit mesta. Vytvorím zbor poradcov primátora, oslovím odborníkov, požiadam o radu bývalých primátorov, ich zástupcov a prednostov úradov. Za stav mesta nesieme zodpovednosť všetci, aj každý občan, aj ja. Dosiahnuť sa to dá len šetrením výdavkov, škrtmi. Plnenie nezmyselných volebných sľubov len zadlžuje naše deti a vnukov.

Pôjdete do volieb ako nezávislý kandidát alebo sa pokúsite získať podporu niektorej z politických strán? Zvažujem alternatívy kandidatúry. Banská Bystrica dnes potrebuje široký pravoľavý blok. Som si vedomý, že je to len želanie, avšak treba urobiť všetko preto, aby z politických súperov neboli nepriatelia na život a na smrť, ak máme spoločný cieľ, ak chceme všetko dobré pre občana. Neoficiálne rokovania prebiehajú. Politické strany chcú však politických nominantov. O odbornosti, schopnostiach kandidátov ako úspešných manažéroch sa ako vždy nehovorí. Pokiaľ môj projekt nezíska podporu, budem kandidovať ako nezávislý kandidát.

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM