Monika Obrtalová Rôzne

Poverený generálny riaditeľ chce bojovať s korupciou

So zadaním vyhlásiť nezmieriteľný boj korupcii prijal Igor Viszlai ponuku ministra pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Zsolta Simona na 90 dní úlohu povereného generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky

Viszlai to konštatoval v dnešnom otvorenom liste zamestnancom podniku. Podľa neho nastal čas naprávať deformácie, chyby a omyly uplynulých rokov. „Obraciam sa na Vás s úprimnou žiadosťou, aby ste nemlčali, ak viete o tom, že sa na Vašom pracovisku dejú veci, ktoré nie sú v súlade so zákonmi, predpismi, slušnosťou či dobrými mravmi,“ napísal v liste. Pokračoval, že ak budú spoločne schopní očistiť meno podniku, potom sa im podarí vrátiť aj dôveryhodnosť lesníckej profesii.

V liste tiež uviedol, aby „oprášili“ etický kódex, ktorý pred piatimi rokmi uviedli do života a potom naň „pozabudli“. „Obnovíme činnosť Etickej rady a dáme jej priestor, aby bola morálnou autoritou, ktorá bude bdieť nad dodržiavaním ustanovení etického kódexu,“ konštatoval Viszlai. Zamestnancov vyzval, aby do konca júla navrhli svojich zástupcov do Etickej rady. Poverený generálny riaditeľ tiež chce obnoviť etickú „horúcu linku“ ako komunikačný nástroj na oznamovanie podnetov na porušovanie etického kódexu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM