Jaroslav Dodok Rôzne

Postaviť sa na hlavu? Fráza, ktorú mladí Bystričania zobrali až príliš doslovne FOTO

Veľa ľudí hovorieva, že dnešné deti už len vysedávajú za počítačmi či tabletmi. Jeden z dôkazov, že to nie je tak úplne pravda, sme našli aj priamo pod Urpínom. Niektoré totiž stoja. A rovno na hlavách. Pozrite si FOTO!

Ilustračný obrázok k článku Postaviť sa na hlavu? Fráza, ktorú mladí Bystričania zobrali až príliš doslovne FOTO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Môžeš sa aj na hlavu postaviť!“ To je fráza, ktorú už počuli, prevažne od svojich rodičov, asi mnohí. Človek si pod ňou hneď predstaví, že nemá zmysel, ďalej sa snažiť či hádať o svojej pravde. Niekomu možno napadne aj bežná stojka na hlave. Mladí banskobystrickí parkouristi však predviedli, že sa to dá poňať aj úplne inak.

Členovia akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family natrénovali prvok, pri ktorom dvojica parkouristov robí stojky na rukách tak, aby boli chrbtami otočení k sebe. Tretí ich chytí za nohy a postaví sa im na hlavy, pričom rukami balansuje nohy svojich kolegov (FOTO v galérii).

Čo je však ešte zaujímavejšie, tento cvik v našom meste zvládajú už deti vo veku 13 – 14 rokov, žiaci Základnej školy Moskovská, pričom medzi nimi nájdete aj dievčatá. Dokonca nemajú problém, stáť počas neho na rukách a držať na svojej hlave ďalšiu parkouristku. Dali by ste sa tiež nahovoriť na niečo podobné? :)

Banskobystrická akrobatická skupina Slovak Freerun Family pôsobí v našom meste od roku 2011. Od decembra 2014 spustila sekciu Junior, v ktorej sa disciplínam parkour a freerun venujú už deti vo veku od 9 rokov. V súčasnosti má 17 aktívnych členov, z ktorých väčšinu tvoria dievčatá. Patrí medzi jednu z mála parkourových skupín, ktorá vedie pravidelné a bezplatné tréningy na Slovensku a formou exhibícií a vystúpení na rôznych podujatiach ďalej šíri povedomie o tejto disciplíne. Viac zaujímavých kúskov, fotiek aj videí, nájdete na ich facebookovej stránke.

Čítajte tiež:

Keď uvidíte VIDEO mladých Bystričanov, pochopíte: Mnohé z týchto vecí zrejme robíte úplne inak ako oni :)

Na prvý pohľad bežná siedmačka, to však ale nepoznáte jej záľubu: Bystričanka (12) sa učí bojovať s gravitáciou

FOTO: Nevšedný kúsok na hlavách mladých parkouristov
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM