Monika Obrtalová Kultúra

Poslanecký klub Banskobystrickej alternatívy diskutoval o Kalvárii

Na prvej tohtoročnej pravidelnej diskusii poslaneckého klubu Banskobystrickej alternatívy (BBA) sa diskutovalo o problematike výstavby na Kalvárii.

„Teraz sme dostali informáciu, že Biskupský úrad sa odvolal voči zamietnutému územnému rozhodnutiu,“ povedala pre TASR Ľudmila Priehodová z BBA. Mala tým na mysli, že mesto zamietlo úradu žiadosť o vydanie územného rozhodnutia na výstavbu, „pretože nakoniec zistili, že je to v rozpore s územným plánom“.
Momentálne prebieha tiež konanie o vyhlásenie ochranného pásma mestskej pamiatkovej rezervácie. Pamiatkový úrad SR vydal predbežné opatrenie na to, aby sa tu zatiaľ nestavalo, „kým nebude právoplatné rozhodnutie, čiže, kým nebude potvrdené ochranné pásmo“. Ako Priehodová dodala, predpokladajú, že Biskupský úrad „sa odvolá aj voči rozhodnutiu o ochrannom pásme“.
Banskobystrický Biskupský úrad chce na Kalvárii postaviť viacero objektov. Odporcovia hovoria o necitlivom zásahu na tomto mieste. Ako dnes informoval Pavol Katreniak z BBA, pred časom sa tiež rozbehla petícia proti výstavbe, v súčasnosti majú okolo 6000 podpisov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM