Jakub Forgács Iné športy

Poslanec Gajdošík vytvoril pre Bystričanov cyklomapu: Všetky trasy zdolal osobne!

Jakub Gajdošík je poslancom mestského zastupiteľstva Banskej Bystrice, ale tiež vášnivý cyklista. Iba pred pár dňami sputil nový portál www.cyklobb.sk, na ktorom môžete nájsť cyklomapu trás v okolí mesta, ktoré sám mapoval. A nielen to...

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Gajdošík vytvoril pre Bystričanov cyklomapu: Všetky trasy zdolal osobne!
Zdroj: Dnes24.sk

„Keďže som aktívny cyklista, viem o cyklistických možnostiach v okolí Banskej Bystrice. Keď som sa rozprával s ľuďmi z mesta a okolia, mal som pocit, že nemajú ako tráviť voľný čas,“ povedal Gajdošík. Naše mesto je centrom horskej cyklistiky a sú tu unikátne možnosti, čo ho podnietilo aj ku vytvoreniu portálu www.cyklobb.sk. „Chceli sme cyklotrasy spropagovať ľuďom nielen z mesta, ale aj zo širšieho okolia,“ dodal poslanec.

Všetky cyklotrasy mapoval a fotil osobne

Tri mesiace dozadu, začiatkom leta, začal postupne dávať dokopy údaje a mapy. „Mapoval som základných 13 cyklotrás v dĺžke 294 km a ku každej som vytvoril bohatú fotogalériu. Väčšina z nich sa nachádza na severovýchod od Banskej Bystrice,“ pokračoval Gajdošík. Na portáli však ľudia nenájdu iba cyklomapu s trasami. „Prezrieť si tam môžu aj cyklosprávy v rámci nášho regiónu, bezplatnú občiansku inzerciu – cyklobazár, informácie o cyklobuse a jeho trasách,“ uviedol autor nového portálu.

Poslanec mapoval celý terén osobne. Robil aj jednotlivé fotogalérie a popisy. „Pomáhal som si aplikáciou, ktorá zaznamenávala GPS koordináty. Web naprogramovali moji kamaráti,“ povedal. Do budúcnosti by chcel spolupracovať aj s ľuďmi. „Budúci rok na jar by som sa chcel sústrediť na trasy v okolí Králik, Skalky, Tajova, Riečky, Malachova a Pršian,“ spomenul Gajdošík.

Vytvoriť by chcel aj portál pre bežkárov

Vo všeobecnosti patrí medzi najvyhľadávanejšie trasy tá z Donovalov na Šachtičky. A ktorú jnajviac obľubuje poslanec? „Najradšej jazdievam zo sedla Malý Šturec cez Kráľovu Studňu na Staré hory. Ten výhľad je na nezaplatenie,“ dodal na záver Gajdošík, ktorý by možno už cez zimu chcel vytvoriť podobný portál aj pre bežkárske trate v okolí.

Foto: www.cyklobb.sk

Poslanec Gajdošík vytvoril web pre cyklistov: Mapuje cyklotrasy v okolí Bystrice
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM