Monika Obrtalová Hokej

Porazili sme Slovan!

Hokejisti HC'05 Banská Bystrica zvíťazili v dnešnom zápase 4. kola Tipsport extraligy na ľade Slovana Bratislava 1:0 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil Filip Nemček.

Slovan Bratislava – HC'05 Banská Bystrica 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1) Rozhodujúci nájazd: Nemček. Rozhodovali: D. Konc – Návratek, Stano, vylúčenia: 4:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4347 divákov.

Do brány Slovana sa prvýkrát postavil Dán Galbraith, ktorý už v 3. minúte predviedol pekný zákrok po strele Marcineka. Ústrednou postavou prvej dvadsaťminútovky bol útočník belasých Hudáček, ktorý mal na hokejke tri góly, no dvakrát netrafil odkrytú bránku a raz mu pokazil radosť gólman hostí Kostúr. V polovici tretiny sa po Dobroňovom kikse rútil sám na bránu Themár, Galbraith mu však vypichol puk. Stav sa nezmenil ani dve minúty pred koncom tretiny, keď sa po neprehľadnej situácii pred bystrickou bránou šiel hlavný rozhodca radšej poradiť s kolegom pri videu. V druhej tretine diváci príliš veľa hokejovej krásy nevideli, keďže na ľade sa odohrával boj s minimom šancí. V 25. minúte napriahol z pravého kruhu Bulík, ale Kostúr si dal pozor. Vylučovať sa začalo až od polovice zápasu, ani jeden z tímov však ponúknutú početnú výhodu nevyužil a obe mužstvá tak aj do druhej prestávky odišli za bezgólového stavu.

Skóre stretnutia mohol otvoriť v 45. minúte Bulík, no z bezprostrednej blízkosti trafil iba presúvajúceho sa Kostúra. Slovan bol aj naďalej aktívnejším tímom, ale väčšina jeho útokov stroskotala na pozornej defenzíve hostí. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času sa medzi kruhmi dostal k strele Šatan, v poslednej chvíli mu však do strely vložil hokejku jeden zo súperových obrancov. Hostia mohli skórovať pri vylúčení Bohunického, ale Galbraith závar pred svojim bránkoviskom vyriešil. Gól nepadol pri záverečnom tlaku domácich ani v následnom predĺžení a na rad tak prišli samostatné nájazdy. V nich mali presnejšiu mušku hráči hostí, ktorí zásluhou Sýkoru a Nemčeka premenili oba svoje nájazdy.

Štefan Mikeš, tréner Slovana: „My sme samozrejme veľmi sklamaní. Po prehre v Košiciach sme chceli doma zvíťaziť, zodpovedne sme sa na tento duel pripravili. Dodržiavali sme to, čo sme si povedali, vytvorili si aj dostatok príležitostí, ale v koncovke sme zlyhali. Súpera sme prevýšili prakticky vo všetkom, až na nájazdy. Bez gólu sa nedá vyhrať, ale čo sa týka medzihry, bolo to v poriadku. Škoda, že bez výsledného efektu.“

Milan Staš, asistent trénera Bystrice: „Vzhľadom na útočnú silu domácich sme sa zamerali na defenzívu. Prvé dve tretiny sme dobre bránili, v tretej to bolo o tom, že kto dá gól, ten zvíťazí. Napokon ho nedal nik a rozhodli sme v nájazdoch. Veľmi dobrý výkon podal brankár Kostúr, zachránil nás vo viacerých situáciách. Body zo Slovana nás veľmi tešia, ďakujem celému kolektívu za predvedený výkon.“

Zdroj a foto: TASR

slovan bb
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM