Marcel Páleš Krimi

Poplašný telefonát pred evakuáciou radnice? Som na úrade a mám bombu, zavolajte televíziu!

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy 58-ročného muža z Banskej Bystrice. Kvôli jeho telefonátu museli vo štvrtok popoludní evakuovať zamestnancov Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Poplašný telefonát pred evakuáciou radnice? Som na úrade a mám bombu, zavolajte televíziu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás krátko po incidente v Mestskom úrade informovali, vo štvrtok popoludní tam bolo rušno a museli zasahovať aj pyrotechnici.

Podľa slov polície vo štvrtok krátko po 13.00 hodine niekto zavolal z mobilného telefónu na tiesňovú linku č. 158 a uviedol:„Som na úrade, mám bombu,zavolajte políciu a televíziu!", pričom vedel, že uvádza nepravdivé informácie, ktoré môžu vyvolať nebezpečenstvo vážneho znepokojenia uzamestnancov Mestského úradu v Banskej Bystrici.

„Po prijatí jeho telefonátu bol na miesto vyslaný vyšetrovateľ PZ, pyrotechnici, policajní psovodi a podozrivého muža zadržali ešte na mieste činu. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a v súčasnosti vykonáva ďalšie procesné úkony. Za tento skutok môže byť obvinený potrestaný odňatím slobody na 1 až 5 rokov,“ uviedla Mária Faltániová z Policajného zboru v B. Bystrici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM