Tlačové správy

Ponuka, aká sa neodmieta: Obnovte svoj bytový dom a ušetrite na energiách

Zatepliť a ušetriť. Alebo ešte lepšie, komplexne obnoviť bytový dom a ušetriť ešte viac. Také sú jednoduché počty, ktoré obyvateľom bytových domov prinesú úsporu na nákladoch za energie a zároveň aj zdravšie, kvalitnejšie, bezpečnejšie a krajšie bývanie.

Ilustračný obrázok k článku Ponuka, aká sa neodmieta: Obnovte svoj bytový dom a ušetrite na energiách
Zdroj: Webnoviny.sk

Určite dôležité je tiež predĺženie životnosti obnoveného domu ako aj zvýšenie trhovej hodnoty jednotlivých bytov. Ak sa vlastníci bytov dohodnú na obnove bytového domu, musia sa tiež rozhodnúť, ako budú túto obnovu financovať. Keďže to nie je lacná záležitosť, vzniká priestor pre bankové ponuky. Jedným z najvyužívanejších a zároveň najvýhodnejších spôsobov je stavebné sporenie v Prvej stavebnej sporiteľni. Táto banka financuje obnovu bytových domov už od roka 2000, doteraz za viac ako 300 miliónov eur, a v súčasnosti prináša dve naozaj výhodné ponuky.

Ponuka č. 1

Líder na slovenskom trhu stavebného sporenia teraz prichádza s novým úverovým programom určeným na financovanie obnovy bytových domov. Prvá stavebná sporiteľňa od 1. júla 2014 poskytuje úvery na obnovu bytových domova s úrokom naviazaným na referenčnú sadzbu Euribor-u (Euro InterbankOffe­redRate, pozn. red.). Výška úrokovej sadzby týchto medziúverov je fixovaná na jeden rok. Podmienkou je, aby si klient – spoločenstvo vlastníkov bytov, správca bytového domu alebo bytové družstvo – uzatvoril novú zmluvu o stavebnom sporení a stanovil si cieľovú sumu aspoň 80 tisíc eur. Splatnosť takéhoto úveru môže trvať až 25 rokov.

Po roku splácania PSS, prehodnotí výšku úrokovej sadzby, vo vzťahu k aktuálnemu Euribor-u, a klientovi včas oznámi prípadnú zmenu úroku resp. mesačnej splátky úveru na nasledujúcich 12 mesiacov. Mimochodom, táto úverová ponuka, vďaka ktorej je možné prefinancovať až 100 % plánovaných úprav v bytovom dome, nie je ohraničená časom ale objemom finančných prostriedkov. Najväčšia stavebná sporiteľňa na Slovensku pre ňu vyčlenila 25 miliónov eur.

Ponuka č. 2

Do konca augusta 2014 však môžete siahnuť aj po inom úvere na obnovu bytových domov od Prvej stavebnej sporiteľne. Jeho úroková sadzba je len 1,59 % ročne s platnosťou na nasledujúce dva roky po schválení úveru. Po uplynutí 24 mesiacov sa úrok zmení na sadzbu bez zvýhodnenia. Platí, že čím je výška úveru vyššia, tým nižší bude úrok úveru po uplynutí doby zvýhodnenia. Poskytnutie prostriedkov prostredníctvom úveru XXL konštant so zvýhodneným úrokom nie je podmienené predchádzajúcim sporením na účte stavebného sporenia. Doba jeho splatnosti môže byť až 30 rokov. Ponuka nie je objemovo obmedzená a výška úveru závisí len od schopnosti vlastníkov bytov a nebytových priestorov tvoriť fond opráv a údržby bytového domu tak, aby to stačilo na splácanie poskytnutého úveru.

Ak obnova, tak zásadná

Vďaka spomenutým „lacným“ úverovým prostriedkom si vlastníci bytov môžu dovoliť nielen čiastočnú ale dokonca aj zásadnú obnovu svojho bytového domu. Tá je dôležitá pre dosiahnutie čo najväčších úspor na platbách za energie. V prípade celkovej obnovy bytového domu je možné ušetriť až 50 % ba aj viac oproti pôvodným nákladom na spotrebu tepla a vykurovanie. A to pri návratnosti investície za približne 10 rokov. Vyskytli sa však prípady, kedy sa táto úspora vyšplhala až na 65 %!

A nezabudnite, že zásadnej obnove bytového domu by malo predchádzať energetické posúdenie, na základe ktorého sa dá naplánovať postupnosť jednotlivých krokov stavebných úprav a určiť ich približná finančná náročnosť. PSS, a. s., poskytuje energetické posúdenie bytového domu záujemcom o úver BEZPLATNE.

Viac informácií získate u obchodných zástupcov Prvej stavebnej sporiteľne, alebo na čísle 02/58 55 58 55 či na www.pss.sk.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM