Monika Obrtalová Futbal

Pomsta bola sladká...

Potom, čo banskobystrickí futbalisti nedokázali v pohári vyradiť Žilinu, sa proti tomuto súperovi postavili opäť, tentokrát v lige. Reparát zvládli na jednotku!

**Dukla B. Bystrica – MŠK Žilina 2:1 (2:1) **
Góly: 31. a 35. Matúš – 33. Pich. Rozhodca Kružliak, ŽK: Poljovka, Matúš, Rejdovian – Piaček, Novák, Pečovský, 1870 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš – Pančík, Vajda (57. Laksík), Poljovka, Savič – Rejdovian, Považanec (81. Augustín), Hlinka, Hučko – Matúš, Kuzma (90+. Brašeň)

MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Pečovský, Ricardo Nunes – Barčík (81. Šulek), Gergel (46. Novák), Angelovič, Pich – Bello, Majtán (74. Deza)

Úvodnú polhodinu rozohrali mužstvá šachovú partiu, ktorú poznačili množstvom nepresností a streľbou rovnajúcou sa nule. Niektoré náznaky síce zaujali, no brankárov prakticky bez roboty nevystrašili. Až prišla 31. minúta a štvorminútový úsek, v ktorom padli až tri góly. Darilo sa hlavne Matúšovi, jeho prvý gól bol excelentný po tom, čo vyhral dlhý šprint s Pečovským a loptu z pravého uhla napálil do siete. Radosť Dukly trvala len dve minúty, obrana zabudla na Picha, ktorý gólovú hlavičku hravo do prázdnej bránky po rohovom kope zvládol. Matúšov čuch na góly sa prejavil aj v 35. min, priamy kop zvládol spoza šestnástky excelentne a brankár Krnáč napriek snahe na strelu k ľavej žrdi nedočiahol.

Obe mužstvá sa po dvoch pohárových zápasoch v semifinále stretli v krátkom čase už tretíkrát a najmä hosťom išlo o veľa. Na špici tabuľky zbierajú body potrebné k titulu a prehru na Štiavničkách si nepripúšťali. Po polovici zápasu to však nevyzeralo pre nich dobre. Žiaden tlak si nevytvorili, prevahu mali skôr domáci a mali o čom v šatni premýšľať. Škoda pre nich, že v 45. min zblízka napálil Barčík rovno do vybehnutého Boroša, jednogólové manko si tak preniesli aj do druhého polčasu.

Dukla v tejto sezóne nad Žilinou naplno nebodovala a túžba po víťazstve v nej nadmieru narástla. Pôsobila živšie, po rozpačitom úvode sa viac dostávala do blízkosti bránky ‚šošonov‘ a v v 29. min si vytvorila aj prvú superšancu, keď po centri Saviča trafil hlavičkou v bezprostrednej blízkosti Matúš len Krnáča. Druhý polčas sa zvrtol len na vcelku neúčinné dobýjanie bránky Dukly, zhustený priestor si pozorne strážila a Bellova strela tesne vedľa v 60. min bola jedna z mála, ktorá divákov vzrušila. Rýchle výpady domácich do voľného priestoru sa zdali účinnejšie, no len po šestnástku, čo ich však nevykoľajilo a poľahky ubránili vytúžené víťazstvo, a to v 89. min rozhodca odpustil hosťom pokutový kop po zákroku Mabouku na Hučka.

Hlasy po zápase:

Štefan Zaťko, tréner B. Bystrice: „Bolo to dynamické, rušné, agresívne stretnutie. Snažili sme sa poučiť z predchádzajúcich zápasov, taktika sa nám vcelku darila, no v druhom polčase sme sa nechali zatlačiť. Súper nám neustále hrozil, bolo to teda náročné a hráčom musím naozaj poďakovať, že siahli až za hranice svojich síl.“

Frans Adelaar, kouč Žiliny:// „Keď hráte tretí zápas proti rovnakému súperovi, je to vždy ťažké. Druhý sme nemohli prehrať, lebo by sme prišli o pohárové finále. Dnes sa opäť Bystrica ukázala ako silný súper. Začali sme dobre, no potom sme strácali veľa lôpt v strede poľa. Súper mal veľa priestoru na protiútoky, aj z neho skóroval, našťastie sme rýchlo vyrovnali. Z priameho kopu sme opäť rýchlo inkasovali, škoda, že sme znovu v závere polčasu po šanci Barčíka nevyrovnali. V druhom sme zmenili systém na 4–4–2, zlepšili sme sa, vytvorili si aj dve šance, no bohužiaľ.“ //

Róbert Pich, autor jediného gólu Žiliny:// „Vyrovnali sme rýchlo, aj znovu inkasovali, všetky tri góly padli bleskovo, my sme mali tú smolu, že sme ich dostali dva. Nezískali sme ani bod, sme veľmi sklamaní, nedokázali sme sa vzchopiť, hrať našu hru.“//

Peter Boroš, brankár B. Bystrice: „Pre nás bol cieľ pohárové finále, tento cieľ nám nevyšiel, takže sme sa teraz chceli aj ospravedlniť divákom. Do konca súťaže sa pokúsime zlepšiť si tabuľkové postavenie, žiaden zápas nevypustíme. V druhom polčase sa súper dostával často k odrazeným loptám, no tlak sme ustáli. Získali sme tri body, hrali sme za seba, klub i divákov.“

bystrica24.sk/TASR

bb_za
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM