Monika Obrtalová Futbal

Poljovka: Šance mala Trnava aj my!

Banskobystričania sa včera vypli pod umelým osvetlením ku kvalitnému výkonu. Trnava určite bola výzvou, veď ide o lídra Corgoň ligy, ale vzpruhou bola aj možnosť dostať sa do pohárovej Európy. Dobre si to uvedomoval aj kapitán Martin Poljovka.

„Chceli sme postupom do semifinále zachrániť pokazenú ligovú jeseň. Bolo to pre nás dôležité stretnutie, pretože vieme že do pohárovej Európy vedie cesta aj cez Slovenský pohár. Chceli sme ho zvládnuť aj napriek tomu, že sme hrali s lídrom corgoňligovej tabuľky. Vedeli sme, že to bude ťažké i napriek priaznivému výsledku v Trnave. To sa aj potvrdilo,“ netajil stopér Dukly, ktorý považuje postup za zaslúžený: „V Trnave zodpovedal výsledok priebehu hry, kde sme určite minimálne o ten gól boli lepší. U nás hral Spartak vabank, nemal čo stratiť. Je dobré, že sme hneď po inkasovanom góle odpovedali aj my gólom. Šance mala Trnava i my, v sumáre je to myslím si celkom zaslúžené, i keď tesné, ale iné sa ani čakať nedalo.“

V Banskej Bystrici to bol zápas hektický, plný nervozity. Viac krát brnkal Poljovka na nervy Oravcovi a len tak – tak že si obaja neskočili do vlasov. „Bolo to nervózne, ale nemyslím si, že by to vybočovalo z rámca ligového stretnutia,“ krotil vášne po zápase Poljovka. Banská Bystrica na ceste do finále musí zvládnuť ešte ďalšiu prekážku. Tá môže byť rovnako ťažká akou prešlo mužstvo teraz. „Dostali sme ťažký žreb vo štvrťfinále a zvládli sme to. Myslím si, že môžeme ísť spokojní do semifinálového boja, ľahší súper už určite nebude,“ uviedol pre Futbalportál banskobystrický kapitán.

Na záver sme dali ešte otázku aj šťastnému strelcovi vyrovnávajúceho gólu Jakubovi Považancovi. Všimli sme si, že to banskobystrický mladík skúša strelami z asi 25 metrov aj v lige. Tentoraz mu to vyšlo aj gólovo, z čoho mal nesmiernu radosť. „V lige by som to nepovedal, ale teraz môžem. S Trnavou to bola cenná remíza. Skúsil som vystreliť a konečne po dlhšom čase to vyšlo. Priznám sa vám, že doobeda som si takéto strely skúšal, celkom mi to išlo, tak som to skúsil a som rád, že som brankára prekonal,“ prezradil nám talentovaný stredopoliar Dukly s číslom desať.

Zdroj a foto: futbalportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM