Monika Obrtalová Rôzne

Polícia zaistila samopal aj marihuanu

Banskobystrickí policajti vyšetrujú prípad zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, z ktorého vyšetrovateľ obvinil 54-ročného muža z okresu Banská Bystrica. Obvinený si v letných mesiacoch 2007 kúpil na autobusovej stanici od nez

Polícia zabavila obvinenému útočnú pušku, samopal vzoru 58. „Ide o zbraň podliehajúcu povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti. Obvinený držal zbraň u seba doma aj napriek tomu, že ju nemal v legálnej držbe. V tomto prípade sa trestná sadzba pohybuje od 3 do 8 rokov,“ vysvetlila krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková. Obvinený je stíhaný na slobode.

„V dome, v ktorom bola nájdená nelegálne držaná zbraň, boli nájdené a zaistené aj veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti. Ide o sušinu rastlinného materiálu rodu Canabis. Expertíznym skúmaním bolo zistené, že zo zaisteného množstva je možné vyrobiť viac ako 790 obvykle jednorazových dávok. V dome bolo nájdené aj kompletné zariadenie na urýchlené pestovanie marihuany,“ povedala Vašková. Polícia včera zistila, že zaistený rastlinný materiál ako aj príslušenstvo na jeho pestovanie patrí 26-ročnej žene z okresu Banská Bystrica. Túto ženu vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti. Za takýto zločin hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov. Obvinená je stíhaná na slobode.

Zdroj a foto: KRPZ Banská Bystrica

drogy a samopal
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM