Monika Obrtalová Krimi

Polícia zadržala muža, ktorý nahlásil bombu v Kauflande

Ešte koncom februára v podvečerných hodinách prebehla v obchodných domoch Kaufland v Banskej Bystrici, Zvolene a Rimavskej Sobote evakuácia osôb. Polícia konala na základe telefonátu neznámeho muža z 24. februára, ktorý prostredníctvom linky tieňovéh

„Na evakuáciu osôb a prehliadku obchodných domov bolo vyčlenených 43 policajtov. Vykonanými opatreniami a prehliadkou vnútorných ako aj vonkajších priestorov, neboli nájdené žiadne nástražné výbušné systémy. K zraneniam osôb nedošlo,“ informovala krátko po čine krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Na základe operatívnych informácií banskobystrickí policajti v stredu, 6. apríla, večer zadržali podozrivého muža. Ide o 41-ročného Miroslava z Banskej Bystrice, ktorý v súčasnosti žije ako bezdomovec. „Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy. Obvinený bol umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzbu. Za tento prečin mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,“ informovala hovorkyňa.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM