Jakub Forgács Krimi

Sériový vykrádač áut v Banskej Bystrici: Konečne mu klepli po prstoch!

Mladík z Banskej Bystrice bol obvinený z poškodzovania cudzej veci a z prečinu krádeže. Polícia ho zadržala v pondelok 4.3. po tom, čo vyše dva mesiace vykrádal motorové vozidlá na uliciach Slnečná, Mládežnícka, Internátna, Poľná a Malachovská cesta na sídlisku Fončorda.

Michal svoj lup ukrýval na rôznych miestach v meste, hlavne na Fončorde a ukradnuté veci predával neznámym osobám a do záložní. Polícia stihla zaistiť niektoré veci, ktoré nestihol predať a po ich identifikácii ich vráti majiteľom.

Preukázaných mu bolo 8 krádeží, z ktorých je už obvinený a v ďalších šiestich prípadoch je evideovaný ako podozrivý. V jednom prípade dokonca ukradol Fiat Bravia. Dostal sa do neho pomocou originálneho kľúča, ktorý ukradol z vedľajšieho auta. Rovnako je podozrivý z drogovej trestnej činnosti, pretože polícia u neho objavila dve plastové trubičky s neznámou bielou látkou. Tie boli zaslané na expertízu a vo veci už polícia začala trestné stíhanie.

Krádežami spôsobil Michal celkovú škodu 13-tisíc EUR. Sudca včera rozhodol o jeho väzobnom stíhaní, vzhľadom na to, že bol už predtým dvakrát trestaný. V apríli 2012 pre krádež, pričom bol odsúdený na 5 mesiacov nepodmienečne. Tiež sa mal podrobiť liečbe z drogovej závislosti. Tentoraz mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM