Krimi

Policajti si posvietia na nelegálne prechody cez trať. TU všade budú číhať

Aj vy si niekedy skracujete cestu cez koľajnice? ŽSR a muži zákona sa rozhodli skontrolovať nelegálne prechody. Kde v Banskobystrickom kraji na nich narazíte?

Ilustračný obrázok k článku Policajti si posvietia na nelegálne prechody cez trať. TU všade budú číhať
Zdroj: Prezídium PZ SR

Železnice Slovenskej republiky v spolupráci s Prezídiom Policajného zboru pripravili už po druhýkrát preventívno-bezpečnostnú akciu pod názvom ,,Stihnem – Nestihnem“. „Zameraná bude na kontrolu na nelegálnych prechodoch cez železničnú trať, kadiaľ si občania všetkých vekových kategórii vrátane mládeže a detí a dokonca aj cyklisti skracujú cestu,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

„ŽSR a polícia vybrali v rámci celého Slovenska a všetkých ôsmich krajov celkovo 82 nelegálnych prechodov, kde budú hliadky železničnej polície v najfrekvento­vanejšom čase monitorovať pohyb osôb na miestach, kde to nie je dovolené a tiež 37 železničných priecestí, kde vodiči najčastejšie porušujú zákon o cestnej premávke, predovšetkým maximálnu povolenú rýchlosť 30 km/hod a nerešpektujú výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako dodala Pavliková, každý z previnilcov, ktorý bude v tento deň prichytený pri priestupku, v rámci jeho riešenia dostane aj informačný leták, v ktorom je podrobne a zrozumiteľne vysvetlené ako správne prechádzať cez železničné priecestie a kde a ako je dovolené prechádzať cez železničnú trať.

Pozrite si zoznam miest určených k vykonaniu policajnej akcie „Stihnem – nestihnem“ v územnej pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici dňa 10. apríla 2018 (utorok).

V územnej pôsobnosti KR PZ v Banskej Bystrici

  1. železničná stanica Sliač kúpele
  2. v úseku trate Brezno Halny – Brezno km 12,200 až 10,735
  3. železničná stanica Banská Bystrica – prechod na konci nástupíšť č. 1, č. 2 a č. 3, km 21,221
  4. železničná stanica Poltár – pred dopravnou kanceláriou
  5. železničná stanica Vlkanová – oproti dopravnej kancelárii
  6. železničná stanica Fiľakovo – pri stavadle č. 3 a pri výhybkárskom stavadle č. 2
  7. železničná stanica Podbrezová
  8. železničná stanica Lučenec – pred stavadlom č. 2
  9. Zvolen mesto – železničné priecestie (SP1133), km 1,216

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM