Jakub Forgács Krimi

Policajti nacúvali do iného auta. Toto povedali o nepríjemnej udalosti pri letisku Sliač

Na jednom z parkovísk v blízkosti letiska Sliač došlo podľa slov mužov zákona k škodovej udalosti, ktorú zavinili príslušníci Policajného zboru.

Ilustračný obrázok k článku Policajti nacúvali do iného auta. Toto povedali o nepríjemnej udalosti pri letisku Sliač
21
Galéria

Desiatky policajtov z Banskobystrického kraja sa počas predchádzajúceho víkendu podieľali na dohľade nad bezpečnosťou a verejným poriadkom počas konania Medzinárodných leteckých dní – SIAF 2019.

„Počas obidvoch dní konania tohto podujatia prebehlo všetko v najlepšom poriadku, dokonca sme dostali viacero pochvalných reakcii od občanov, ktorí mali možnosť sa s policajtmi stretnúť, či už keď potrebovali niekam nasmerovať, či s niečím pomôcť. Organizácia zo strany Banskobystrickej polície bola zvládnutá na najlepšej možnej úrovni,“ uviedli muži zákona na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Zároveň spomenuli a reagovali na nepríjemnú udalosť, ktorá sa stala v závere nedeľného konania podujatia. Čo sa stalo?

„Na jednom z parkovísk v blízkosti letiska Sliač došlo k škodovej udalosti, ktorú zavinili príslušníci Policajného zboru. Počas cúvania so služobným vozidlom narazili do tam odstaveného osobného motorového vozidla, ktoré poškodili. Áno, takto sa to stalo, mrzí nás to a už sa na tom nič zmeniť nedá. Nikto sa pri udalosti nezranil, o čom sa kolegovia na mieste uisťovali aj opakovanými otázkami smerom k pasažierom druhého vozidla. Fakt je však ten, že nikto z kolegov sa nezachoval ani netaktne ani neprofesionálne,“ píšu policajti.

„Naopak, museli na mieste upokojovať situáciu, nakoľko spolujazdkyňa z poškodeného vozidla vystupovala voči policajtom značne nervózne a podráždene reagovala na všetky naše otázky. Situácia sa nakoniec upokojila po príchode policajta z oddelenia dopravných nehôd, ktorý vykonal s účastníkmi udalosti všetky potrebné úkony (dychové skúšky a pod.),“ reagovali muži zákona so slovami, že účastníci boli poučení o ďalšom postupe, resp. o tom ako si majú vypísať hlásenie do poisťovne.

Škodovú udalosť eviduje a rieši Okresný dopravný inšpektorát vo Zvolene. „Polícia spôsobila škodu na vozidle, ktorá bude samozrejme majiteľovi, tak ako to pri akejkoľvek škodovej udalosti býva, uhradená. Situácia nás skutočne mrzí, nikomu nie sú samozrejme takéto udalosti príjemné,“ uviedli muži zákona, ktorí zároveň dodali, že policajti sú tiež iba ľudia, ako všetci ostatní, preto je možno na zamyslenie vziať do úvahy aj fakt, že sa takáto udalosť môže stať komukoľvek z nás.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z tohtoročných Medzinárodných leteckých dní SIAF 2019 na Sliači!

V OBRAZOCH: Medzinárodné letecké dni SIAF 2019
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM