Jakub Forgács Krimi

Policajti načapali v Bystrickom okrese 2 opitých cyklistov. Pozrite, koľko nafúkali

Dopravno-bezpečnostná akcia v našom okrese si mala posvietiť predovšetkým na chodcov. Muži zákona však narazili aj na podgurážených cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Policajti načapali v Bystrickom okrese 2 opitých cyklistov. Pozrite, koľko nafúkali
7
Galéria
Zdroj: internet

V piatok (12.10.) bola v okrese Banská Bystrica vyhlásená dopravno-bezpečnostná akcia, ktorá bola zameraná predovšetkým na chodcov, ale aj na ostatných účastníkov cestnej premávky. „Policajti chodcom rozdávali reflexné pásky a opakovane im pripomínali, aké je dôležité používanie reflexných prvkov,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky sú práve chodci a to najmä deti a starší ľudia. Mnohokrát príčinou dopravných nehôd býva chyba chodca. „Zo všetkých nehôd ktoré sa stali v Banskobystrickom kraji za deväť mesiacov (1048), 30 zavinili chodci a z toho 10 boli pod vplyvom alkoholu. Jeden chodec prišiel pri týchto nehodách o život. Celom zomreli pri nehodách štyria chodci,“ povedala Faltániová.

„Počas akcie policajti zastavili aj dvoch cyklistov, ktorí boli pod vplyvom alkoholu. Jeden nafúkal 0,43 mg/l alkoholu (0,90 promile) a druhý 1,16 mg/l alkoholu (2,42 promile),“ pokračovala hovorkyňa.

Ako dodala Faltániová, za deväť mesiacov bol v kraji zistený alkohol u 203 cyklistov, z toho 121 nafúkalo viac ako 1 promile. Cyklisti zavinili na cestách Banskobystrického kraja 30 dopravných nehôd, z toho šiesti boli pod vplyvom alkoholu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z dopravno-bezpečnostnej akcie v našom okrese!

V OBRAZOCH: Dopravno-bezpečnostná akcia zameraná predovšetkým na chodcov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM