Michal Majer Krimi

Policajti chytili dvojnásobného vraha

Včera sa policajtom podarilo v záhradkárskej osade Pod Bánošom zadržať dvojnásobného vraha, ktorý ešte v roku 2002 spolu s komplicom obzvlášť surovým spôsobom zabil 18-ročné dievča a 17-ročného chlapca. Telá potom posypali vápnom, poliali vodou a zak

Hľadaného muža zadržala polícia vo štvrtok krátko popoludní nad záhradkárskou osadou Pod Bánošom. „Keď prišli policajti na miesto, podozrivá osoba sa dala na útek, ale po niekoľkých metroch bola zadržaná. Podľa popisu bolo zrejmé, že sa jedná o osobu, po ktorej bolo vyhlásené pátranie. Zadržaný muž nereagoval na výzvu, aby predložil doklad totožnosti, správal sa agresívne, začal napádať policajnú hliadku a pokúsil sa o útek. Bol pod vplyvom omamných látok,“ opísala stav v akom sa obvinený nachádzal hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Podľa slov hovorkyne Matej I. ani na výzvu polície neupustil od protiprávneho konania, preto boli použité donucovacie prostriedky. „Obžalovaný sa vydával za inú osobu, preto bol predvedený na obvodné oddelenie policajného zboru. Za účelom stotožnenia boli vykonané potrebné úkony k zisteniu totožnosti v zmysle zákona, ktorými bola expertízou na Kriminalistickom a expertíznom ústave potvrdená totožnosť hľadanej osoby. Po týchto úkonoch bol páchateľ eskortovaný do Ústavu na výkon väzby,“ vysvetlila hovorkyňa.

V marci 2002 a v apríli 2002 v rodinnom dome v obci Hronec v okrese Brezno, Matej Ivančík (vtedy 18-ročný) v spolupáchateľstve usmrtil 18-ročné dievča a 17-ročného chlapca. Telá vložili do vykopanej jamy v záhrade za domom, posypali ich vápnom, poliali vodou a zahrabali. Skutky spáchali obzvlášť závažným a surovým spôsobom. Matej Ivančík bol za tieto skutky odsúdený na 24 rokov odňatia slobody.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM