Jakub Forgács Krimi

Policajti budú v strehu 24 hodín: 16 miest v Bystrici a okolí, kde nás idú kontrolovať!

Polícia pripravila celoplošnú akciu s názvom Rýchlostný maratón, ktorej cieľom je kontrolovať úseky navrhnuté občanmi. My už vieme, kde v Banskej Bystrici a okolí treba ubrať z plynu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti budú v strehu 24 hodín: 16 miest v Bystrici a okolí, kde nás idú kontrolovať!
Zdroj: TASR

Nepretržite 24 hodín potrvá dopravno-preventívna akcia Rýchlostný maratón, ktorý štartuje vo štvrtok 16. apríla o 6.00 hodine a do ktorej bude zapojených 551 príslušníkov Policajného zboru. Tí na celom území Slovenskej republiky vykonajú kontrolu na 844 úsekoch, ktoré navrhli občania. Informoval Martin Wäldl, z oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Medzi úsekmi, ktoré sú navrhované občanmi sú aj Sásová a cementáreň, Rakytovská, Sládkovičova, Bakossova, Zvolenská cesta a Nový svet – cesta I. triedy aj hlavná cesta, cesta I/66 na Štadlerovom nábreží, križovatke Šalková a úseku Banská Bystrica – Ľubietová, ale tiež cesta II. triedy v Dolnej Mičinej, I/14 v Dolnom Harmanci, I/59 v Starých Horách, cesty III. triedy na uliciach Kynceľovská cesta v Kynceľovej v smeroch na Nemce aj Sásovú a Selčianska cesta v Selciach.

„Hliadky budú kontrolovať najmä dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Nedovolená rýchlosť jazdy je podľa štatistických ukazovateľov na druhom mieste z pohľadu príčin vzniku dopravných nehôd. Táto príčina je zároveň hlavnou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd,“ doplnil Wäldl.

Rýchlostný maratón bude prebiehať vo všetkých 22 európskych štátoch, ktoré združuje Medzinárodná stavovská organizácia TISPOL.

Prečítajte si tiež:

Policajti zverejnili dôležitý termín: Vodiči v okrese, v tento deň dávajte bacha!

Veľká akcia policajtov zacieli na vodičov: Pozrite, čo nás čaká na cestách až do nedele!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM