Monika Obrtalová Rôzne

Policajt môj kamarát aj tento rok

Vo štvrtok 23. júna sa na Urpíne uskutočnil v poradí už 15. ročník krajského kola „Policajt môj kamarát“. Akcia prebiehala formou branného preteku, ktorého sa zúčastnilo celkovo 48 žiakov základných škôl z nášho kraja. Úlohou branného preteku bolo pr

„Policajt môj kamarát je výchovno-vzdelávací projekt preventívneho charakteru určený pre žiakov základných škôl v banskobystrickom kraji. Skladá sa z niekoľkých častí teoretickej prípravy, ktorá sa realizuje formou besied a prednášok k vybranej problematike (kriminalita mládeže, drogová závislosť, dopravná výchova, zdravotná príprava) a okresného branného preteku, kde si žiaci prakticky overujú svoje získané vedomosti, utužujú tímového ducha a musia preukázať aj určité športové zručnosti,“ objasnila posolstvo podujatia hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Družstvá boli rozdelené na 2 kategórie – kategória mladších žiakov (žiaci 3. a 4. ročníka) a kategória starších žiakov (žiaci 6. a 7. ročníka). Vyskúšať si mohli napríklad streľbu na terč, hod granátom, oboznámiť sa s dopravnou a zdravotnou výchovou. Víťazom sa stali deti zo ZŠ L. Novomeského v Lučenci a ZŠ v Pohronskej Polhore, ktoré získali putovný pohár riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, no ocenení boli všetci účastníci za veľkú snahu a bojovnosť.

Zdroj a foto: KRPZ Banská Bystrica

policajt moj kamarat 2
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM