Monika Obrtalová Rôzne

Pokutu dostalo 12 vodičov, v 1 prípade úradoval alkohol

V rámci Európskeho dňa bezpečnosti na železničných priecestiach, ktorý bol včera 22. júna, zorganizovali príslušníci rôznych policajných zložiek dopravno – bezpečnostnú akciu zameranú na kontrolu vodičov a peších v blízkosti železničných priecestí. A

Pozornosť vodičov a peších kontrolovali príslušníci železničnej polície, okresného dopravného inšpektorátu a pracovníci Bezpečnosti a inšpekcie železníc Slovenskej Republiky celkovo na 15 železničných priecestiach. Policajtom sa nevyhli vodiči prechádzajúci cez železničné priecestia v mestskej časti Majer, Iliaš, medzi Sliačom a Vlkanovou či v smere na Brezno. „Išlo o akciu zameranú na meranie rýchlosti, ktorou prechádzajú vodiči motorových vozidiel cez železničné priecestia, ale aj preventívne opatrenie zamerané na zistenie funkčnosti priecestných zabezpečovacích zariadení,“ povedala bližšie o akcii hovorkyňa železničnej polície Jarmila Vargová.

Pri kontrole funkčnosti neboli ani na jednom zo železničných priecestí zistené žiadne poruchy. Horšie však dopadli vodiči. „Počas policajnej akcie bolo zistených celkom 12 priestupkov, za ktoré boli vodičom uložené pokuty v blokovom konaní v celkovej sume 200 eur. V 1 prípade bolo dokonca u vodiča zistené požitie alkoholu, tomu bol teda zadržaný vodičský preukaz,“ konštatuje Vargová.

Kontrole sa nevyhli ani peší, ktorí podľa slov hovorkyne často nerešpektujú signalizačné znamenia na priecestí, dvíhajú spustené závory a prebiehajú na druhú stranu cesty.// „Počas akcie bolo zistených celkom 11 priestupkov, ktorých sa dopustili páchatelia tak, že prechádzali cez koľajisko mimo určeného priestoru priechodu alebo priecestia. Za toto nezodpovedné správanie im boli uložené blokové pokuty priamo na mieste v celkovej sume 60 eur,“// povedala hovorkyňa.

Hlavnou myšlienkou včerajšej akcie bolo podľa slov kompetentných podnietiť občanov k maximálnej opatrnosti pri prejazde alebo prechode cez priecestia a takisto k dodržiavaniu pravidiel a zásad, ktoré platia v priestore železničných priecestí.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM