Monika Obrtalová Krimi

Pokračuje proces s banskobystrickou sudkyňou

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje oddnes hlavné pojednávanie s banskobystrickou sudkyňou Miriam S., ktorá čelí obžalobe z prijímania úplatku, a jej bývalým priateľom Viktorom G.

Proces pokračuje dnes a vo štvrtok 5. mája prehrávaním zvukových záznamov. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Najnovšia séria je naplánovaná aj na ďalšie dva dni od pondelka 9. mája. Vo veci sa naposledy pojednávalo koncom apríla, keď vypovedalo viacero svedkov.

Obžalobu na sudkyňu Krajského súdu v Banskej Bystrici podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry 22. septembra 2009. Bývalá ministerka spravodlivosti Viera Petríková jej následne 23. septembra pozastavila výkon funkcie.

Miriam S. a spoluobžalovaného podnikateľa Viktora G. stíhajú na slobode za štyri trestné činy, medzi nimi trestný čin prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Sudkyňa spolu s podnikateľom a bývalým priateľom údajne v roku 2004 žiadali úplatok vo forme zateplenia svojho domu za to, že istej stavebnej firme vybaví zákazky na zateplenie ďalších bytov v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM