Michal Majer Krimi

Pokračuje proces s banskobystrickou sudkyňou

Pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku (ŠTS) dnes pokračuje proces s banskobystrickou sudkyňou Miriam S. a jej expriateľom Viktorom G., ktorí sú obžalovaní z prijímania úplatku vo forme zateplenia svojho domu za to, že stavebnej firme vybaví z

Pojednávanie je okrem dnešného dňa vytýčené aj na stredu 16. marca a na programe sú výpovede ďalších svedkov a aj čítanie listinných dôkazov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dnes ani v stredu by sa kauza nemala posunúť do svojej záverečnej fázy.

Obžalobu na sudkyňu Krajského súdu v Banskej Bystrici podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry 22. septembra 2009. Bývalá ministerka spravodlivosti Viera Petríková jej následne 23. septembra pozastavila výkon funkcie. Miriam S. a spoluobžalovaného podnikateľa Viktora G. stíhajú na slobode pre štyri trestné činy, medzi nimi trestný čin prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Sudkyňa spolu s podnikateľom a bývalým priateľom údajne v roku 2004 žiadali úplatok vo forme zateplenia svojho domu za to, že spomínanej stavebnej firme vybaví zákazky na zateplenie ďalších bytov v Banskej Bystrici.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM