Jakub Forgács Krimi

Podvodník vylákal od Bystričana tisíce eur. Aký podraz vymyslel na dôchodcu (86)?

Dôverčivý dôchodca prišiel o poriadny balík peňazí. Podľa slov polície hotovosť odovzdal neznámej mladej žene. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Podvodník vylákal od Bystričana tisíce eur. Aký podraz vymyslel na dôchodcu (86)?
Zdroj: TASR

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. „Dňa 24. mája okolo 9:00 zavolal dôchodcovi (86) z Banskej Bystrice doposiaľ neznámy muž, ktorý sa predstavil ako jeho vnuk. Opýtal sa ho, koľko má peňazí, pretože potrebuje požičať finančnú hotovosť, ktorú sľúbil do večera vrátiť,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

„Senior ponúkol finančnú pomoc vo výške 500 eur, na čo falošný vnuk zareagoval, že je to málo a telefón zložil. Po chvíli zavolal znovu a opätovne sa pýtal, koľko má peňazí. Dôchodca odpovedal, že má doma len 2100 eur, ktoré mu môže poskytnúť. Páchateľ povedal, že po peniaze pošle svoju priateľku. Dôchodca následne vložil peniaze do obálky, vyšiel pred dom a obálku s finančnou hotovosťou odovzdal neznámej mladej žene,“ pokračovala hovorkyňa.

Až neskôr zistil, že sa stal obeťou podvodu. „Seniorovi tak bola spôsobená škoda vo výške 2100 eur. Poškodený muž k popisu neznámej ženy uviedol, že by malo ísť o ženu vo veku 20 – 22 rokov. Žena bola silnejšej postavy, vysoká cca 165 cm a mala tmavé rovné vlasy ostrihané po plecia.“ dodala Petrovičová so slovami, že za takýto prečin hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Čítajte tiež:

Neželané prekvapenie v Bystrici: Sexuálny exhibicionizmus za bieleho dňa!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM