Jakub Forgács Správy

Podporte Svetový deň darcov krvi: Darujte ju na úrade, odmenia vás kultúrnym programom

Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s Národnou transfúznou službou v Banskej Bystrici, mestom Banská Bystrica a ÚS Slovenského Červeného kríža v Banskej Bystrici pozývajú v piatok v rámci Svetového dňa darcov krvi na 8. ročník podujatia "Kvapka krvi predsedu BBSK".

Ilustračný obrázok k článku Podporte Svetový deň darcov krvi: Darujte ju na úrade, odmenia vás kultúrnym programom
Foto: Adriana Blahová

Ľudia ju budú môcť darovať priamo v priestoroch Odboru sociálnych politík Úradu BBSK v čase od 13:00 do 16:00 pre verejnosť, čas od 12:15 do 13:00 je vyhradený pre zamestnancov Úradu BBSK. Krv budete môcť darovať aj doobeda v priestoroch pracoviska NTS SR Banská Bystrica na Nám. L. Svobodu 1 od 7:00 do 11:00.

Informácia pre darcov : pred darovaním krvi nie je vhodná konzumácia mastných jedál, vhodné sú ľahké raňajky ( káva, pečivo), v priebehu dňa ovocie, zelenina, ľahký obed, veľa tekutín.

Organizátorom Svetového dňa sú štyri významné inštitúcie s globálnou pôsobnosťou: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), Medzinárodná federácia spoločností Červeného kríža a Červeného polmesiaca (IFRC), Medzinárodná federácia organizácií darcovstva krvi (IFBDO/FIODS) a Medzinárodná transfuziologická spoločnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM