Barbara Dallosová Krimi

Podlým trikom obrali bystrickú babičku (80) o úspory: Nepoznáte tieto ženy?

Banskobystrickí policajti sa obracajú na občanov s prosbou o pomoc. Po návšteve dvoch neznámych žien zostali dôchodkyni len oči pre plač.

Ilustračný obrázok k článku Podlým trikom obrali bystrickú babičku (80) o úspory: Nepoznáte tieto ženy?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dôchodkyňa skočila na podlý trik

Ako približuje polícia, dve doposiaľ neznáme páchateľky v stredu (13.12.) o 12:15 hod. na Novej ulici v Banskej Bystrici zazvonili na bytové dvere dôchodkyni (80), ktorej sa predstavili ako pracovníčky poisťovne. ,,Povedali jej, že od štátu jej vracajú 130 eur, načo ich dobrovoľne vpustila do bytu. Prikázali jej vypísať papier pre poisťovňu, pričom ju požiadali o výdavok 370 eur, nakoľko mali pri sebe iba 500-eurovú bankovku. Poškodená za ich prítomnosti vybrala obálku z ktorej im vydala 370 eur. Následne ju jedna z páchateliek požiadala použiť toaletu, pričom druhá ju zahovárala v kuchyni a ponúkala jej rôzne produkty," opisuje trik podvodníčok Faltániová.

Ako pokračovala hovorkyňa, bystrická babička až po hodine po odchode podvodníčok zistila, že ju okradli o celoživotné úspory. Podľa polície jej vznikla škoda 5 200 eur. ,,Za tento skutok, ktorý bol spáchaný závažnejším spôsobom konania, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," dodáva Faltániová.

Nepoznáte tieto ženy?

Po dvoch podozrivých ženách muži zákona pátrajú. Podľa policajného opisu má jedna z nich približne 25 až 30 rokov, je nižšej a štíhlej postavy, oblečené mala biele rifle, čiernu bundu, na hlave mala bielu čiapku a mala tmavé vlasy. Pri sebe mala tmavú nákupnú tašku na kolieskach.

Druhá zo žien má podľa polície približne 50 rokov, je vyššej a silnejšej postavy, na hlave mala čierno-bielu čiapku a okuliare a bola výrazne nalíčená. ,,Žiadame občanov, ak tieto ženy videli, alebo môžu polícii poskytnúť akékoľvek informácie, ktoré by pomohli tento skutok objasniť, aby to oznámili na t. č. 158," vyzýva na záver Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM