Monika Obrtalová Futbal

Pod Urpínom na skúške v Dukle Simanovič

Pod Urpín do corgoňligovej Dukly prichádzajú posily presne podľa scenára, aký oznámil v Novom roku tréner Štefan Zaťko. Očakával, že čoskoro pribudnú tri nové mená a príchodom Marka Simanoviča z HNK Rijeka sa jeho slová aj naplnili.

Stredný obranca Marko Simanovič by mohol, ak obstojí v deväťdňovej skúške, omladiť vo svojich 20 rokoch káder Dukly. Vo štvrtok si prvýkrát zatrénoval a po deviatich dňoch sa tréner Zaťko rozhodne, či pod Urpínom zostane. Po úvodnom tréningu ešte tréner Štefan Zaťko ani zďaleka nevedel, či Simanovič mužstvo Dukly vystuží. „Pekne sa obliekol, vyzeral dobre,“ zažartoval si. „Ale vážne, pri tých pár strelách a behoch netuším, čo v ňom je a nedokážem v percentách odhadnúť možnosť jeho pôsobenia v našom klube. Ak by neobstál, budeme hľadať do obrannej formácie ďalšieho, ak u nás zostane, tak by sa naplnili moje predstavy o posilnení kádra, ktorými som sa už po jeseni netajil.“

V jarnej časti CL budú v Dukle pôsobiť aj hráči bratislavského Slovana, útočník Marek Kuzma a ofenzívny stredopoliar Radoslav Augustín. Na Mareka Kuzmu ešte priaznivci Dukly nezabudli, počas svojho pôsobenia upútal ofenzívnym ťahom na bránku a aj cennými gólmi. „Verím, že ak oboch zabudujeme do kádra, tak naša kvalita porastie,“ dodal Štefan Zaťko.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM