Michal Majer Od Vás

Pod lampou býva najväčšia tma

Doslova a do písmena platia tieto slová na Laskomerskej ulici v Banskej Bystrici. Nachádza sa tu totiž kuriozita, ktorá sa len tak nevidí - pouličná lampa osvetľujúca namiesto cesty a chodníka nočnú oblohu.

Na túto zaujímavosť nás upozornil čitateľ Tomáš, ktorý si pri prechádzke všimol, že časť cesty a chodníka je neosvetlená, hoci práve Laskomerská ulica, ktorá je dôležitou dopravnou tepnou spájajúcou Sásovú s centrom mesta, býva osvetlená v celej svojej dĺžke. Prekvapenie ho čakalo pri pohľade nad seba, keď zbadal pouličnú lampu so svietidlom obráteným naopak. „Vôbec nechápem, ako sa to mohlo stať. Možno pri výmene žiarivky zabudli robotníci obrátiť lampu naspäť. Alebo na ňu padol nejaký konár a otočil ju… je to záhada,“ píše vo svojom e-maily Tomáš.

Faktom je, že zatiaľ čo koruny stromov sú vďaka tejto rarite osvetlené výborne, pod lampou je takmer úplná tma, občas prerušovaná reflektormi prechádzajúcich áut. Uvidíme, ako rýchlo na tento stav zareaguje mesto, pretože väčšie plytvanie elektrickou energiou snáď v Bystrici nenájdeme.

mm

lampa_naopak
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM