Kristína Kožiaková Rôzne

Poctivá príprava a veľký talent. Martin Vetrák očami svojej prvej učiteľky spevu

Mladík, ktorý zdvíha zo sedadiel nielen ľudí na Horehroní. O talentovanom Martinovi sa rozrozprávala učiteľka, ktorá ho sprevádzala v speváckych začiatkoch!

Ilustračný obrázok k článku Poctivá príprava a veľký talent. Martin Vetrák očami svojej prvej učiteľky spevu
7
Galéria
Zdroj: Martin Vetrák

Maťa Vetráka už hádam nie je potrebné ani predstavovať. Postúpil do finále talentovej súťaže Československo má talent. Teraz takmer celé Brezno, odkiaľ pochádza, i Bystrica, kde študuje, netrpezlivo čakajú, ako dopadne. Jeho postup pozorne sleduje aj naša redakcia. Čo na úspechy mladíka hovorí prvá učiteľka spevu? Ako si na Martina spomína? Vyspovedali sme ju pre vás v krátkom rozhovore.

Martina Saksová, ktorá momentálne pôsobí na Súkromnom konzervatóriu Pink Harmony vo Zvolene, bola Maťovou prvou učiteľkou spevu.

Husle aj divadlo

„Maťko navštevoval ZUŠ v Brezne už dlhšiu dobu, ale v odbore husle a neskôr literárno – dramatický odbor. Keď som nastúpila do menovanej školy, vytvorila som tam malý zbor, ktorého žiakom bol aj Maťko,“ prezradila na úvod Saksová. Ako vraví už vtedy v ňom videla potenciál, a tak začal ku nej chodiť aj na hodiny spevu. Vtedy mal iba 10 rokov.

„Prestala som s ním spolupracovať v roku 2010, pretože som nastúpila na materskú dovolenku. To ale nebol koniec našim kontaktom. Počas tých pár rokov sme sa zblížili s celou Maťkovou rodinou a naďalej sme boli v kontakte,“ konštatuje

Ako nám prezradila ďalej, pomáhala Maťovi aj pri hľadaní pedagóga na konzervatóriu. „Kedže bol veľmi talentovaný, nastúpil už do nultého ročníka konzervatória,“ dodáva.

Pokora a talent

„Počas našich spoločných rokov sme s Maťkom absolvovali množstvo koncertov, či už sólových, zborových, dokonca muzikálových. Už vtedy sa javil ako veľmi schopný a "tvárny“. Vedel skĺbiť spev s adekvátnym hereckým prejavom. Vždy som sa mohla spoľahnúť, že jeho „výstup“ dobre dopadne, pretože sa poctivo pripravoval," povedala.

Učiteľka prezradila, že pozorne sleduje jeho umelecký rast. „Som veľmi veľmi šťastná, že takto napreduje, že rastie spevácky aj osobnostne. A hrdo sa dívam na všetky jeho úspechy,“ prezrádza ďalej Saksová

Nakoniec dodáva, že dúfa a verí, že sa mu bude takto dariť aj naďalej. „Je veľmi ambiciózny a snaživý, skromný, pokorný a zároveň sa v ňom ukrýva obrovský potenciál,“ dodala na záver rozhovoru.

Pozrite si fotografie Maťa Vetráka v našej fotogalérii!

Brezniansky spevácky talent. Zaspievať si s ním chce aj Lucka Bílá
7
Galéria
Zdroj: Martin Vetrák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM