Marek Šebeňa Rôzne

Počet ochorení stúpol, niektoré školy zatvárajú

Pre vysokú absenciu študentov Základnej školy s materskou školou Štefana Moysesa v Banskej Bystrici zatvoria od stredy (11.11.) tri triedy základnej školy

Vo štvrtok už budú doma všetci žiaci. Ako pre TASR ďalej uviedla riaditeľka školy Mária Poliaková, „podľa rodičov ide o respiračné choroby, každý deň telefonovali, že nechávajú deti doma pre horúčky či kašeľ“.
Poliaková dodala, že deti z ich materskej školy sú oproti tým školopovinným momentálne zdravé. Žiaci základnej školy budú doma do 17. novembra.
„Tá situácia sa mení, zo dňa na deň sa nám hlásia ďalšie školy,“ informovala vedúca Oddelenia infekčnej epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Viera Morihladková.
Ako pokračovala, základnú a materskú školu zatvorili aj v Lome nad Rimavicou v okrese Brezno.
Morihladková pripomenula, že v Banskobystrickom kraji za posledný kalendárny týždeň stúpol počet ochorení na všetky akútne respiračné ochorenia o 29 percent „a u chrípky to bolo o 65,9 percent“.
„Veľký Krtíš má hlásenú najvyššiu chorobnosť aj na chrípku a aj na chrípke podobné ochorenia,“ povedala epidemiologička. RÚVZ už 6. novembra informoval, že tam došlo k mimoriadnym opatreniam. „V základnej škole, v združenej základnej škole a materskej škole došlo k uzatvoreniu,“ dodala Morihladková s tým, že v Krtíši sú zakázané aj návštevy v nemocniciach, domovoch sociálnych služieb a domovoch dôchodcov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM