Monika Obrtalová Rôzne

Plná hrsť medailí

Poľské mesto Cieszyn bolo hostiteľom početnej konkurencie vyše 200 pretekárov z 24 klubov z Poľska, Čiech a Slovenska na medzinárodnom plaveckom mítingu „Puchar MTF Delfin Cieszyn“. Banskobystrické plávanie reprezentovala na tomto podujatí v 25-metro

Súťažilo sa v štyroch vekových kategóriách. Mladí plavci spod Urpína znovu zanechali v zahraničí dobrý dojem, čo potvrdili ziskom 6 zlatých, 7 strieborných a 3 bronzových medailí ako aj ďalšími solídnymi umiestneniami.

V kategórii starších žiakov si najlepšie počínal ANDREJ BROZMAN, ktorý sa postavil na najvyšší stupienok 2 razy a to v disciplínach 50 a 200 m voľný spôsob. Striebornú medailu si vyplával na 100 m voľný spôsob a svoju kolekciu medailí všetkých kovov doplnil bronzom v disciplíne 100 m polohové preteky. Okrem toho bol vyhodnotený ako celkove druhý najúspešnejší pretekár tejto vekovej kategórie. FILIP BANSKÝ a DANIEL OČENÁŠ vo svojich všetkých štartoch opravovali svoje osobné maximá a umiestňovali sa v prvej desiatke.

Medzi dievčatami si výborne počínala JÚLIA VRBOVÁ, ktorá potvrdila výrazné zlepšovanie svojej výkonnosti ziskom zlatej medaile na 100 m prsia, striebornú medailu získala v disciplíne 100 m polohové preteky a dve bronzové medaile si vyplávala na 50 m motýlik a 50 m znak. Medzi mladšími žiačkami si MICHAELA MEDVEĎOVÁ vybojovala víťazstvá na 50 m znak a 50 m voľný spôsob. V kraulových disciplínach na 100 a 200 m získala strieborné medaile.

Aj ona bola celkove vyhodnotená ako celkove druhá najúspešnejšia pretekárka v tejto vekovej kategórii. VIKTÓRIA KIELAROVÁ získala zlatú medailu v disciplíne 100 m prsia, strieborné medaile jej patrili za 50 m motýlik a 100 m polohové preteky. Striebornú medailu vybojoval medzi mladšími žiakmi na 100 m voľný spôsob MICHAL MESÁROŠ. Aj jeho ďalšie štarty znamenali zlepšenia svojich najlepších osobných výkonov a medailové pozície mu unikali len veľmi tesne – 3 × 4. miesta a tzv. „zemiakové medaile“ boli tiež veľmi dobré.

Mladí banskobystričania tak úspešne zavŕšili svoju zimnú časť plaveckej sezóny a získavali cenné skúsenosti so štartami v zahraničí, ktoré by mali v júni budúceho roku zúročiť na mládežníckej olympiáde partnerských miest v anglickom Durhame.

Zdroj: UMB Banská Bystrica

plavanie UMB
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM